Puuduliku une mõju kaalule on teaduslikult tõestatud. Vähesest unest tingitud väsimus mõjutab hormooni, mis reguleerib söögiisu. Samuti, kui sa pole end korralikult välja maganud, ei suuda sa end eriti liigutada, lohistades end uimaselt punktist A punkti B võimalikult vähe pingutades. Just selle pärast võtab naine, kes magab vähem kui 6 tundi öö jooksul, keskmiselt 5 kg aastas rohkem juurde kui naine, kes magab öösel 8 tundi. Pööra oma unele tähelepanu, ehk on just see need lisasentimeetrid su vöökohal tekitanud.

Ravimid

Sageli võivad kaalu tõsta paljud ravimid nagu peavalurohud, antidepressandid ja beebipillid. Kui tunned, et mõne ravimi kõrvalmõju on olnud kaalutõus, räägi sellest oma arstiga ja arutage, millega antud ravimit võiks asendada.

Stress

Nii nagu unigi, võib stress kaalu tõsta hormoonidega manipuleerimisega. Stressi mõjul toodab organism rohkem kortisooli, mis suurendab söögiisu. Kehasõbralik viis stressiga võidelda on teha sporti - see mõjub ka sinu kaalule hästi.

Töö

Kui oled mõnda aega töötanud kontoris üheksast viieni, võib see ka su kehal tunda anda. Lisaks sellele, et veedad suure osa päevast istudes, töötad ilmselt projektide kallal, mis hilisõhtutesse venivad ja su unegraafikust aega näpistavad. Ilmselt pole sul aega korralikult lõunat süüa, valid kiirtoidu ja muud ebatervislikud snäkid, mida päeva jooksul mõtlematult näksid. Ka kommikauss on kontoris käeulatuses? Lisakilode müsteerium on lahendatud!

Sool

Mõnikord peitub üllatavalt suure kaalunumbri taga sool. Sellisel juhul ei koosne lisakilod rasvast, vaid veest, mida organism soola lahustamise eesmärgil kehas hoiab. Üllatavalt suur kogus soola võib olla peidus salatikastmetes, leivas ja valmistoitudes. Vali toidud, kuhu saad ise lisada soola vastavalt maitsele ja kontrollida, kui palju seda sööd.

Veekaal

Organism säilitab vett siis, kui jood seda liiga vähe. Sellisel juhul on lahenduseks juua piisavalt vett, et organism sellest paaniliselt kinni hoidma ei peaks.

Jõutreening

Oled korralikult trennis hakanud käima, aga number kaalul aina tõuseb? Treenides põletad rasva ja kasvatad lihaseid. Samuti, kui lihased on peale trenni valusad, täituvad koed enda "kaitseks" veega. Hea uudis on see, et isegi kui intensiivse treenimise tulemusel kaal tõuseb, kaotad siiski pidevalt sentimeetreid ja riided istuvad ikkagi paremini.

Vaata oma igapäevased tegevused ja harjumused kriitilise pilguga üle, sest lisakaalu põhjusest võib olla lihtsam lahti saada, kui arvad.

Allikas: Byrdie