Naiselik kleit

Kollane lööb särama kõik rõivaesemed, aga eriti suvekleidi ja kui sa pole seni veel suvekleiti selga saanudki, siis nüüd on küll viimane aeg käes. Doseeri kollast vastavalt oma soovile ja kui üleni kollasesse sukelduda tundub liiga optimistliku plaanina, vali näiteks lilleline kleit, kus leidub kollast kas õiemotiividel või miks mitte ka taustal, millel lillel “õitsevad”.

Dolce & Gabbana maksikleidil õitsevad kollased roosid kõrvuti roosade ja oranžidega. Foto: Scanpix


Pastelsel kollasel tuleb lillemuster eriti mahedalt esile. H&M, 59,99


Töötad terve suve? Asjalik kontorikleit võib olla samuti suviselt rõõmsas toonis ja miks mitte just kollases särada! Michael Kors, 349.- (kaubamaja.ee)


Trendikate lehvivate varrukatega päikesekollane kleit sobib nii punapeadele, brünettidele kui plaatinablondidele. Juba päikese poolt pai saanud kehal on kollane eriti ilus. Zara, 22,99


Linasest riidest kleit on igasuvine klassika – keera sellele moodsat vinti juurde ja katseta kahvatukollase tooniga. Kelpman Textile, 159,99 (kaubamaja.ee)


Fookus ühele esemele

Kollane värv on tõeline tähelepanumagnet, mis teeb seda värvi esemete kandmise ühelt poolt keerukaks, teisalt aga jälle väga hõlpsaks. Et mitte üle stiliseerida, jäta heaga kollane ese komplekti peakangelaseks ja hoia teised rõivad pigem lihtsatena. Ning nagu varem öeldud, kollane vajab esile tulemiseks veel mingit värvi. Sulle meeldib pehmem kollane? Katseta pastelltoonidega. Eelistad pigem erksaid? Vali ka teine toon erksam. Must ja valge toetavad kollase erinevaid toone samuti alati.

Ideaalse puhkusekomplekti jaoks ei ole vaja rohkem kui maksiseelikut, toppi ja õlgkübarat. Lihtne ja ilus. Mosaic, 59,95


Sportlikuma stiili austajatele sobivad praegu väga popid pidžaama-stiilis püksid. Lindex, 29,95


Pliseedetail annab muidu lihtsalõikelisele topile kõrgmoeliku ilme. Kanna vastavalt olukorrale kas teksapükste või šiki pliiatsseelikuga. Sara Battaglia, 302.- (netaporter.com)


Avara paatkaelusega pluusi võid mitmeti kanda – päeval tööl asjalikuna, õhtu saabudes aga ühest õlast seksikalt madalamale lükates. On ju ikkagi suvi! Emilio Pucci, 750.-


Säravad lisandid

Otsustad kollase suhtes siiski skeptikuks jääda ega ole endiselt nõus endale midagi kollast selga ajama? Katseta siis aksessuaaridega – ka need süstivad komplekti värskust ja tõmbavad veidi tähelepanu. Välimusele lisavad särtsu nii kollased ehted, kingad, prillid kui käekotid. Kanna korraga kas või mitut.

Roosad prillid on küll toredad, aga kollaseid kandes paistab sinu silme ees päike sõna otseses mõttes. Stella McCartney stiilinäide. Foto: Scanpix


Suur värviliste klaasidega päikeseprillide trend ei näita ka sel suvel jahtumismärke. Nüüd on lisaks klaasidele värvilised ka prillide raamid. Pealegi, nüüd on päikeseprillide soetamiseks õige aeg, sest paljudes prillipoodides on suvised allahindlused. Italia Independent, 197.- (italiaindependent.com)


Haara käevangu päikeselises toonis käekott! Kui soovid seda veidi isikupärasemaks muuta, seo kotile lisaks erksavärviline rätt. Monton, 39,95


Pead kollast värvi meie kliimas tohutult ebapraktiliseks? Palun, siin on üks vastupidine (ja vägagi mugav) tõestus. Tosca Blu, 149,99 (ABC King)


Allikas: Laupäevaleht LP