Käi duši all või vannis kindlasti raseerimise eelselt, et eemaldada nahalt loomulik rasu ja higi. Lisaks muudab soe vesi naha pehmemaks ja see teeb raseerimise tunduvalt lihtsamaks. Kui lähed vanni, siis soovitatakse enne raseerimist vees olla keskmiselt kolm minutit. Pärast 15 või 20 minutit põhjustab vesi naha kortsumist ning kerget paistetust, mille tulemuseks raseerimine, mis ei ole kaugeltki nii naha lähedalt, kui sooviksid.

Kanna enne karvade eemaldamist nahale spetsiaalset raseerimisgeeli, mis muudab raseerija liikumise libedamaks ning aitab nahka ka niisutada. Mitmed katsed on tõestanud, et vahendi kasutamine pikendab raseerimistulemust isegi paar päeva. Ära looda naha niisutamiseks liigselt seebile, kuna see võib raseerimise ajal terasid ummistada. Lisaks põhjustavad mitmed seebid naha kuivust.

Vali raseerija nutikalt. Oluline on soetada selline, mis on loodud maksimaalseks tulemuseks. Tavalisest siledamat tulemust võivad luua näiteks viie teraga raseerijad. Samuti aitavad teatud raseerijad eemaldada naha pinnal olevad surnud naharakud, kuid samal ajal ka nahka niisutada.

Raseeri värske teraga. Nii on tulemuseks nahalähedasem, mugavam raseerimine ning aitad ennetada ka sisselõikeid ning ärritust. Peaksid raseerija terasid vahetama kohe, kui märkad, et need ei tee oma tööd enam efektiivselt. Kuna kõikide naiste karvakasv varieerub drastiliselt, pead otsuse, millal uus tera valida, tegema individuaalselt. Keskmiselt aga asendatakse raseerija terasid umbes kümne kasutuskorra järel.

Tõmba raseerijat nahal õrnalt, rakendades nii vähe survet kui võimalik. Raseeri selles suunas, mis tundub sulle kõige mugavam. Enne, kui raseerid tundlikke piirkondi nagu bikiinipiirkond, niisuta nahka selle pehmendamiseks.

Jäta kõige keerulisemad piirkonnad viimaseks. Põlvede tagumine osa ja reied ning pahkluu piirkond, kus luu on naha pinnale vägagi lähedal, kipuvad olema ühed raskeimad kohad. Leia raseerija, mis võimaldab manööverdada ka kõige keerukamatel kehaosadel.

Loputa nahka pärast raseerimist korralikult ja seejärel patsuta kuivaks. Ära hõõru nahka tugevalt ja ära seda sajaprotsendiliselt kuivata. Nahal olev lisavesi lukustub kehasse, kui nahale niisutavat kreemi kandma hakkad. Nii aitad ennetada kuiva ja ketendavat nahka ning seda eriti värskelt raseeritud jalgadel. Lisaboonuseks on tervislikult särav nahk.

Kanna värskelt raseeritud jalgadele looduslikku õli (ära kasuta sünteetilisi parfüüme ega lõhnaaineid). Proovi näiteks kookos- või makadaamia õli. Need niisutavad nahka väga korralikult. Poputa oma nahka õliga igal õhtul enne magamaminekut.

Allikas: Marie Claire