Toluene on aine, mis annab küünelakile sära ja hoiab värvipigmendi erksana. Sisuliselt on tegemist lahustiga, mis võib kahjustada sinu närvisüsteemi ja põhjustada probleeme isegi laste saamisega. Lisaks põhjustab aine ka peavalusid, nõrkus- ja iiveldustunnet.

Formaldehyde on värvitu gaas, mis aitab küünelakil kaua säilida. Kui kannatad allergiate käes, võib kontakt selle ainega esile kutsuda dermatiiti ja isegi keemilisi põletusi, täheldatud on ka selle gaasi seost südame rütmihäirete ja vähi tekke vahel.

Dibutyl Phthalate'i kasutatakse küünelakkides lõhnaainena. See ohtlik aine võib põhjustada endokrinoloogilisi probleeme, günekoloogilisi haigusi ja erinevaid probleeme hingamisteedega.

Ühes uuringus jälgiti 24 naise tervisenäitajaid enne ja pärast küünte lakkimist. Kuus tundi peale küünte lakkimist leiti, et tfrifenüülfosfaadi (pakenditel märgitud kui Diphenyl Phosphate) tase oli naiste organismis oluliselt tõusnud. 10 tundi pärast küünte lakkimist oli vastav näitaja seitsmekordselt üle normi.

Kuidas valida küünelakki, mis on tervisele ohutu? Õnneks on nüüdseks müügile jõudnud ka tervisele ohutud küünelakid ja neile on peale märgitud kas “3-Free” või “5-Free” (neis puuduvad ka selles artiklis märgitud koostisosad). Lisaks on müügil juba mitmeid vegan-küünelakibrändide tooteid, mis on tervisele kahjutud. Kindlasti tuleb küünelakki maha võttes eelistada atsetoonivaba küünelakieemaldajat.

Allikas: Bright Side