Kuna tukk kasvab üldiselt aeglaselt ja raamib su nägu, on ülioluline, et sinu kodune juukselõikus õnnestuks. Võta rahulikult, lõika korraga vähe ja hinda tulemust uuesti iga kord enne, kui uuesti käärid juustesse lööd.

1. Ära kasuta juukselõikuseks käsitöökääre ja investeeri korralikesse juukselõikuskääridesse. Kvaliteetsed käärid tasuvad end juba peale kodust juukselõikust kuhjaga ära.

2. Pese ja kuivata enne lõikust juuksed. „Märjad juuksed on sirgeks kammides pikemad kui kuivad juuksed, seega on lihtne lõigata need lühemaks, kui sa tegelikult tahad. Kuivi juukseid lõigates saad jälgida ja arvesse võtta ka juuste paksust, jonnakaid teatud suunas hoidvaid juuksesalke ja muud, mis vaid sinule omane,” kirjeldab juuksestilist.

3. Võta aega. Hawkins rõhutab, et kõige olulisem on õige juuksepikkuse hindamine ja mõõtmine. Lõika korraga vähe, võrdle tulemust teiste juustega ja võta järgmine salk ette. Sujuvalt väikeste salkude haaval lõikamine annab parema tulemuse kui lõigata korraga rohkem – viimase puhul on ka suurem tõenäosus, et lõikad juuksed liiga lühikeseks, kuna sa ei hinda tulemust pidevalt üle.

4. Ära lõika otse. Tukka lõigates hoia kääre nurga all, mitte tukajoonega horisontaalselt. Sa pole päris kindel, kuidas see käib? Järgmisel korral, kui juuksurisse lähed, jälgi tema tehnikat. Seejärel saad juba kodus järele katsetada.

Allikas: Harper´s Bazaar