Mitmed netipoed müüvad riideid, mis on disainitud spetsiaalselt lühikestele naistele. Proovi näiteks Topshopi või Asost, mis saadavad pakke ka Eestisse.

Leia endale hea rätsep

Andekas rätsep aitab muuta su keskpärase lõikega riided sobilikuks just sinu lühikese kasvuga kehale. Äkki oskab hoopis su ema hästi õmmelda?

Kanna enda jaoks sobilikke trende

Sirge lõikega kleidid, sügavad V-kaelused, terava ninaga kingad, pisikesed õlakotid, kõrge värvliga teksad või seelikud, A-lõikega seelikud, sügavad lõhikud või pintsakulaadse lõikega mantlid – just need on trendid, mis sinu pikkusega kõige paremini sobivad!

Hoidu nendest esemetest

Tuunikalaadsed topid, ümara ninaga kingad, liiga mitu kihti üleriideid, T-särgi stiilis kleidid, liiga suured käekotid, siidist laiad püksid, horisontaalsed triibud, üle põlve seelikud ja kleidid, poolde säärde saapad, mustriga jumpsuit’id, maksiseelikud ja kottis teksad toovad sinu väljanägemisele pigem miinus- kui plusspunkte.

Osta õiged kingad

Nagu öeldud, sobivad sulle kõige paremini terava ninaga kingad ja loomulikult aitab kontsaga king sihvakust lisada. Tahad aga madalat kinga? Lihtsa väljanägemisega versioonid on parimaks valikuks.


Salma Hayek teab, et terava ninaga kingad muudavad ta jalad sihvakamaks. Salma on 157cm pikk. Foto: Scanpix

Armasta oma figuuri

Sulle sobib hästi ka ühevärviline kostüüm nahavärvi kingadega või sügav v-lõikega krae. Kaunis väljanägemine garanteeritud!

Kahtled? Küsi abi!

Kui oled jätkuvalt hädas, võta poodidesse kaasa sõpruskonnast mõni moeekspert või pöördu stilisti poole, kes sind õigete valikute tegemisel aidata oskaks.

Allikas: Who What Wear