Naha populaarsusele ei jää alla kašmiirist tooted: rätikud, sallid, kampsunid. Vastupidavuse poolest silmapaistev kašmiirkangas on eriti hea valik külmaks hooajaks, kui tahaks kanda sooje, meeldivalt vastu keha liibuvaid rõivaid. „Kašmiirist rõivadetailid on eriti kergesti sobitatavad teksaste, pükste või pliiatsseelikuga, samuti erinevat tüüpi mantlitega. Neile, kes soovivad osta erilist ja luksuslikku kingitust, on kašmiir kõige kättesaadavam ja lihtsam valik, mis on eriti hinnas just moehuviliste seas,“ lausus esindaja.

Ilutarbed: viga või mitte?

Tihti peetakse ilutarbeid, nagu kosmeetikakomplektid või lõhnad, liiga isiklikuks. Kardetakse, et kingitus ei meeldi, ei vasta maitsele või stiilile. Aga ilmaasjata – põnev kingitus loob tihti suurepärase võimaluse proovida uut aroomi või huulevärvi.

„Kvaliteetsed kosmeetikakomplektid on universaalne valik, sest pakutavast mitmekesisusest võib alati leida selle, mis sobib ja meeldib kõige rohkem. Raske on ära arvata, milliseid enda kosmeetikavalikus leiduvaid värve naised eelistavad, kuid neutraalsed, klassikalised lauvärvide ja põsepunade värvitoonid on alati sobivad ja vajalikud. Loomulikult ei keela keegi piiluda salaja enda teise poole kosmeetikakotti ja tunda huvi, millised kaubamärke ja värve sealt leiab,“ vihjas Radikienė.

Paljud parfüümiarmastajad teavad, et ühest lõhnast on vähe – soov on omada erinevaid lõhnasid vastavalt hooajale või meeleolule. Siiski ei ole alati võimalust osta erinevaid parfüüme, seepärast võib pühade ajal saadud läbimõeldud kingitus osutuda hinnaliseks lõhnakollektsiooni osaks.

„Turvaline tee on osta kingisaajale tema lemmiklõhna uus pudel või teine sarnane lõhn. Selleks on hea teada eelistust – kui tead, et sõbratar on võlutud eksootilistest idamaistest lõhnadest, ei ole magus puuviljaaroom parim idee ja vastupidi. See reegel kehtib ka kosmeetikatoodete kohta nagu näiteks küünelakk või huulevärv,“ soovitas Radikienė.

Kingi hubasust

Veel üks ohutute kingituste kategooria on kodukaubad. Radikienė sõnul on valik tõeliselt lai: luksuslik, kvaliteetne voodipesu lastele või täiskasvanutele, koduhubasust loovad aroomiküünlad või viirukid, elegantsed kodulõhnastajad. „Isegi kui ei armastata kodus küünlaid põletada või omada täiendavaid aroome, täidavad ilusad pakendid dekoratiivset funktsiooni, näiteks hoidmiseks kohvilaual olevatel raamatutel, kummutil või aknalaual. Seda enam, et nüüd on eestlased jälle naasmas rikkalikuma, vähem minimalistliku kodustiili juurde, kus riiulid täituvad meeldivate ja praktiliste pisiasjadega. Sellest, mis mõne aasta eest tundus liialdusena, on nüüd saamas jälle kodudekoori element,” sõnas Radikienė.

Ilusa ja läbimõeldud kingituse tegemiseks tasub järgida paari lihtsat reeglit. “Esiteks pööra tähelepanu eseme kvaliteedile, pikaealisusele ja vastupidavusele. Teiseks eelista universaalseid, klassikalisi valikuid, uusimad moetrendid jäta aga kõrvale. Kolmandaks planeeri kingituste ostmine paar nädalat enne pühi, kuniks on valik veel piisavalt suur. Lõpetuseks aga küsi iseendalt, kas selline kingitus rõõmustaks ka sind. Tõenäoliselt aitab aus vastus valida kõige sobivama kingituse,” soovitas Radikienė.