2. Investeeri kvaliteetsesse vormivasse pesusse. See ei tähenda, et peaksid end korsettidesse vangistama, kuid väike tugi siin-seal tuleb igale naisele kasuks. Teatavasti näiteks seltskonnakaunitar Kim Kardashian kannab oma üliliibuvate kleitide all kaht (!) paari vormivat pesu. Ja me e ei mäleta, et oleksime tema kehalt ainsatki rasvavolti loendanud… Siiski, vormivat pesu ei tasuks kanda järjest pikka aega.

3. Eelista kõrge värvliga pükse. Mis puudutab pikki pükse, siis salendava efekti annavad kõrge värvliga tumesinised või mustad püksid, eriti kui kombineerid neid pükstesse pistetud särkpluusi või topiga.

4. “Võlukingad”. Ära unusta aksessuaare! Kingadest eelista nahatooni terava ninaga kingi, mis pikendavad visuaalselt jalgu. Mida pikemad on sinu jalad, seda saledamad need tunduvad! Ehetest vali need, mis on pikemad — nii lood illusiooni pikemast ja peenemast kehast.

5. Kanna ühte värvi riideid. Must on alati šikk, kuid visuaalselt salendavana mõjuvad ka teised tumedad toonid: tumeroheline, -sinine, -punane. Monokroomne komplekt loob pikema vertikaalse “joone”, luues mulje pikemast kehast.

6. Salendav seelikulõige. Valides A-lõikelise seeliku, rõhutad peenikest pihta. Seeliku lai alläär võiks ulatuda põlvede kohale.

7. Kasuta vöösid. Kõikvõimalikud laiad pluusid, kardiganid ja keebid muudavad sind lühemaks ja laiemaks, kui sa tegelikult oled. Lahendus? Tõmba need kitsa nahkvööga keskelt kokku! Tere, peenike piht! Tere, pikem siluett!

8. Väldi suuri käekotte. Maksisuuruses käekotid on küll mahukad ja mugavad, aga kahjuks ei tee need sinu figuurile just parimaid komplimente. Igapäevaseks kandmiseks vali midagi keskmist, väljas käi aga alati väikese elegantse käekotiga.

9. Kääri käised üles. Kolmveerandpikkuses varrukad on trendikad ja sobivad paljudele. Kevadel proovi ka näiteks nahktagi varrukad üles käärida.

10. Vali triibuline muster. Vertikaalsete triipudega seelikud ja pluusid mõjuvad alati salendavalt — katseta lisaks ka diagnonaalsete triipudega (eriti puusapiirkonnas)!

11. Üleriiete puhul jälgi pikkust. Reie keskosani ulatuvad mantlid ja joped on kindla peale minek. Kui rõivaeseme lõikel pole pihta rõhutatud, saad selle sobiva vöö abil alati ise tekitada.

Allikas: RD