Kihilise rõivastuse meister

Talvise garderoobi üks võtmesõnu on kihilisus ja see kehtib ka ülerõivaste puhul – nahktagile või jopele, soojemate silmade saabudes kas või kampsunile, võiks peale sobitada omakorda näiteks vesti. Kihilist rõivastust täiendavad üleriide alt välja paistvad kihid – asümmeetrilised kleidisabad, pikk tuunika äär või kleit, mis on sobitatud pükste peale. Kui kannad kleiti, katseta värviliste (ja soojade!) sukkpükste või retuuside ja sokkidega. Eesmärke on kaks – esiteks olla soojalt riides, teiseks, olla isikupärane.

Iris Janvieri vest on absoluutne moelemmik, sobides nii asjaliku kontorikomplekti kui ka mitteametliku tänavariietuse juurde.


Foto: Ilmar Saabas

Ülerriidena saad kanda ka hetkel nii poppi maksisuuruses pintsakut, mille saad laenata kas või oma mehe garderoobist. Zara, 39,99


Sobita kleit kokku pükstega ja skoorid koheselt lisastiilipunkte. H&M 49,99


Jälgi, et su kihilises rõivakomplektis leiduks ka midagi värvilist – näiteks selliseid pükse saad kanda aasta läbi. Mango, 12,99


Kui kombineerid kokku erinevaid lõikeid, mustreid ja värve, siis jäta aksessuaarid lihtsateks. Marciano, 69,99 (Kaubamaja)


Tihti peitub just lihtsuses võlu. Nii on lihtsate disainide abil hõlbus ka erinevaid look'e moodustada ja kõnekad aksessuaarid pääsevad puhta “lõuendi” taustal kergemini esile – minimalistlike lõigete korral on ka kihilisi komplekte kergem luua. Sellised ülerõivaste puhul tuleb taas mängu ka praktilisuse aspekt, mis lubab sul neid kanda nii igapäevaselt kui ka veidi pidulikumatel puhkudel. Riietumine ei tohikski kunagi keeruline olla.

Michael Korsi mantel on stiilne valik, mis lubab arvukalt erinevaid komplekte koostada.


Foto: Bulls

Lihtsalõikelisele ülerõivale lisab iseloomu suur ja mahuline sall. Mähku sellesse kas või üleni. Zara, 25,99


Kui sa ei armasta salle, vali selline ülerõivas, mille krae on üleval. Bastion, 199,90


See Isabel Maranti mantel täidab kevade saabudes ka pintsaku funktsiooni. 460.- (www.netaporter.com)


Lühike mantel on eriti mugav neile, kes liiklevad autoga. Ja musta värvi praktilisust oled ilmselt ka ise kogenud… Monton, 89,95


Katseta ühe ja sama rõivakomplekti juurde erinevaid aksessuaare ja näed seda kohe – sul oleks kui iga kord uus riietus, kas pole? Ja muutus pole vaid visuaalne, oleme kindlad, et tunned kõrge kontsaga saapaid kandes ka pisut teisiti, kui sportlikes talvetossudes… Arenda edasi seda stiili, mida kandes tunned end kõige enesekindlama ja kaunimana.

Pane talvel õue minnes alati müts pähe. Kui sa ei suuda kuidagi meelepärast mütsi leida, siis haara ise vardad kätte või tutvu Eesti disainerite loominguga. Meile meeldib see Liisa Soolepa tutimüts. 39.- (www.liisasoolepp.com)


Kui eelistad riietuse lihtsana hoida, vali pilgupüüdjaks hoopis käekott! Furla, 459,99 (Kaubamaja)


Pikad saapad muudavad jalad visuaalselt pikemaks – eriti selliste platvormide puhul! L'Amour, 129.- (ABC King)


Kinnaste asemel võib kanda ka käiseid. Suurepärane põhjus oma erilist lühikeste varrukatega kasukat tihedamini õue viia! The Elder Statesman, 175.- (www.netaporter.com)


Kardad, et kaotad moodsate avarate lõigete ja keepide-sallide sisse oma naiseliku keha? Aga palun, rõhuta siis seda, seades üleriiete peale kvaliteetse nahkvöö. Isabel Marant, 140.- (www.netaporter.com)


Vaata elu läbi roosade prillide ja püüa kinni kõik need vähesed talvised päikesekiired! H&M, 12,99


Allikas: Laupäevaleht LP