Kohvi võib vähendada nahavähki haigestumise riski

Lisaks juttudele, et kohv mõjutab sinu naha väljanägemist, on sel ka seespidine mõju. Hiljutise “Journal of the National Cancer Institute” teadlaste läbi viidud uuringu järgi võib suurtes kogustes kohvi joomine olla seotud nahavähi rakkude tekkimise vähenemisega. 10 ja poole aasta jooksul läbi viidud uuringu käigus uurisid teadlased pea 450 000 inimese toitumisharjumusi ja tulemus oli üllatav. Inimestel, kes jõid päevas rohkem kui neli tassi kohvi, oli 20% väiksem risk haigestuda halvaloomulisse melanoomi võrreldes nendega, kes kohvi üldse ei joonud (tegemist oli tavalise kohvi, mitte kofeiinivaba versiooniga).

See ei tähenda, et peaksid nüüd veelgi rohkem kohvi jooma hakkama – uuringu autorid tunnistavad, et tegemist on siiski veel varajaste uuringutulemustega.

See võib su nahale lisastressi tekitada

Kui tööl on eriti pingeline aeg, võib see ka su naha kaudu välja paista. Stressihormoon ehk kortisool põhjustab ka aknet, pumbates kehast välja insuliini, mistõttu võib su nahk rohkem rasu tekitada ja uusi naharakke üle toota. Selgus aga ka, et juues enne pingelist koosolekut tassikese kohvi, tõuseb sinu kortisooli tase 211% kõrgemale kui kohvi joomata jättes. Teisisõnu, kohv võib veelgi stressitaset tõsta, mis on halb uudis, kui sa juba oled aknega hädas...

See ei pruugi su kehast vett välja viia

Vast oled seda ennegi kuulnud: kohv sisaldab kofeiini, mis on diureetikum ja viib kehast vedelikku välja. Kas see on tõsi? Paljud uuringud on leidnud, et kofeiin on väga nõrk diureetikum. Connecticuti ülikooli poolt läbi viidud katse näitas, et inimesed, kes jõid kohvi, külastasid tualetti sama tihti kui need, kes jõid vett. Kui sa aga jätkuvalt muretsed, on meil sulle lihtne lahendus – joo lihtsalt rohkem vett.

Kohv muudab akne hullemaks (kui sa ei joo seda mustalt)

Uuringud ei valeta – piimatooted võivad aknet süvendada. Lisaks võib kohvile lisatud suhkur muuta su naha eriti rasuseks, mistõttu hakkavad vohama aknet põhjustavad bakterid. Seega, kui sul on juba probleemne nahk, tasuks õppida kohvi mustalt jooma.

Kohv sisaldab antioksüdante

See ei tähenda, et kohv oleks kasulikum kui puu- või juurviljad, aga neid koos tarbides saad ekstra koguse antioksüdante. Teada on, et antioksüdantide rikas dieet aitab parandada naha tervist, aga vastused selle kohta, kuidas neid õigesti tarbida, on veel uurimisel. Mida me aga juba teame? Antioksüdandid võitlevad vabade radikaalidega, mis põhjustavad naha vananemist. Soovitame proovida kohvi sisaldavaid näomaske ja -koorijaid!

Allikas: Byrdie