Vahel võib juhtuda, et inimesed hakkavad oma liialdustesse rohkem uskuma kui sellesse, mis tegelikult toimus. Mida rohkem nad neid piire edasi suruvad, seda vähem suudavad nad täielikult ausaks jääda. Seejärel kaotavadki nad usu, et ühel lihtsal lool võiks olla sama palju väärtust kui millelgi, mis on suurendanud ja ilustatud.

Tihti liialdavad inimesed ka seetõttu, et soovivad endast paremat muljet jätta, seega põhimõtteliselt on tegemist lihtsalt hooplemisega. Kui keegi aga moonutab tõde seetõttu, et proovida veenda kedagi midagi uskuma või tegema, muutub olukord ohtlikuks. Poliitikas näiteks liialdatakse tihti just seetõttu, et oma visiooni läbi suruda.

Kui sa aga pidevalt liialdad, võib see tähendada, et sa ei tunne end mugavalt sellena, kes sa oled ega usu, et see, mida sul öelda on, on piisav. Iroonilisel kombel aga on reaalsus see, et inimesed suudavad end tegelikult kõige paremini samastada just tõega, kuna see on neile tuttav. Usu endasse ja tea, et sa oled piisav – ilma, et peaksid selleks liialdama.

Ambur (22.november – 21.detsember)

Amburid võtavad alati ette midagi põnevat, kuid tuleb ette hetki, mil neile tundub, et see tegevus ei olnud piisavalt huvitav. Seega ajapikku muutub lugu nende reisist või seiklusest vägagi ilustatuks. Nad mitte lihtsalt ei näinud kalju serva, vaid hüppasid sellelt vette.

Kui keegi nende loo tõepärasuses kahelda julgeb, kipuvad selle tähtkuju esindajad napisõnaliseks jääma, sest neil lihtsalt ei ole loo toetamiseks piisavalt konkreetseid lisanäiteid. Hea on aga teada, et Amburid ei valeta meelega. Nad tõepoolest ise usuvad kõike, mida ütlevad.

Lõvi (23.juuli – 22.august)

Lõvidel on palju häid isikuomadusi: nad on head juhid ning lummavad, lojaalsed, optimistlikud ja tugevad. Ka Lõvid on ise väga hästi teadlikud sellest, kui suurepärased nad on. Aeg-ajalt väljendub see egoistlikkusena.

Kui Lõvi nina on antud hetkel eriti püsti, hakkavad nad suurustama. Tegemist ei ole aga lihtsalt kerge hooplemisega – oodata võib täielikult üle võlli keeratud lugusid sellest, kui fantastilised nad on. Jah, me juba teame, et sa oled imeline. Seda pole vaja pidevalt uuesti tõestada. Ilmselgelt on kogu selle bravuuri taga vähemalt natuke ebakindlust ning just seetõttu tunnevad nad vajadust liialdada.

Jäär (21.märts – 19.aprill)

Jääradele meeldib riskida ja kõik peavad teadma, kui julged ja seiklushimulised nad on. Seega, kui nad liialdavad natuke selle kohta, kui raske oli midagi saavutada või kui ohtlik miski oli, on see lihtsalt osa nende olemusest.

Jääradele meeldib mõelda, et nad suudavad teha asju, mida teised inimesed kardavad isegi proovida. Mitte keegi ei ole nii julge kui Jäär ja nende jaoks ei ole tegemist liialdamisega, kui loos on mingisugunegi tõetera sees. Kui nad võimendavad millegi raskusastet, ei valeta nad meelega, vaid tegelikkuses lähevad nad lihtsalt ise oma looga liiga hoogsalt kaasa.

Kaljukits (22.detsember – 19.jaanuar)

Kaljukitsed võivad vahel mõelda, et neid alahinnatakse ning neist vaadatakse mööda, seega kui nad peavad oma saavutustest rääkides liialdama, siis seda nad ka teevad.

Kui keegi nende liialdamist aga mainib, võtab Kaljukits kaitsva positsiooni ja nende kehakeel paljastab koheselt, et tegemist ei ole sajaprotsendilise tõega. Ei, nad ei valeta täielikult, nad vaid kaunistavad oma saavutusi.

Sõnn (20.aprill – 20.mai)

Sõnn võib olla äärmiselt põikpäine ning ta tahab alati, et asjad läheksid just tema meeltmööda. Kui nad peavad selle saavutamiseks liialdama, siis just täpselt seda nad teevadki. Kui keegi Sõnni liialdamisele tähelepanu pöörab, jäävad nad põikpäiselt endale kindlaks.

Nad seisavad oma sõnade eest, isegi, kui neid on põhimõtte edasi andmiseks või vaidluse võitmiseks suurendatud. Sõnn võib midagi ülemääraselt rõhutada, et milleltki muult tähelepanu eemale hajutada. Nad teevad võitmiseks kõike peale alla andmise.

Allikas: Your Tango