Muuda voodisse minek mõnusaks. Voodisse minekuks peaksid hakkama valmistuma umbes tund aega enne seda, kui sa tegelikult teki alla poed – siis oled õigel ajal magama jäämiseks valmis. Lülita või keera valgus mahedaks, lülita välja elektroonikaseadmed, püüa lõõgastuda, võta sooja vanni, venita ennast… Sellisel moel magama minnes ka ärkad loomulikult ja rahulikult.

Lase valgus tuppa! Kui oled hommikul ärgates uimane, tõmba esimese asjana kardinad eest ära ja lase valgus tuppa. Kui väljas on veel pime, süüta põlema hämar valgustus, mis ärkamise kergemaks teeb.

Loo endale hommikurituaal, mida sa naudid ja ootad. Paljud inimesed pelgavad uut päeva, mis saabub koos uute kohustuste ja muredega. Kui esimene asi, mida sa hommikul teed, on meeldiv, on palju toredam üles ärgata. Mediteeri, joo tass kohvi, sirvi oma lemmikblogi, mõtle läbi päevaks seatud eesmärgid, vaata üle ajalehed või tee midagi muud, mis sulle meeldib.

Ärka alati samal ajal. Selle harjumuse juurutamine nõuab natuke aega ja keha seisukohalt alguses ka muutusi. Kui igal hommikul samal ajal ärkamine on juba harjumuseks saanud, siis kulgeb see automaatselt ja ilma igasuguse vaevata.

Ärka lemmikmuusika saatel. Kasuta äratusena oma lemmiklaulu – see kergendab ärkamist, tekitades emotsionaalselt hea tunde.

Mediteeri. Alusta hommikut mediteerimisega, tee seda kas või ainult kümme minutit. Mediteerimine on kasulik mitmes mõttes – aitab võidelda unetusega, vähendab stressi ja ärevust, suurendab õnnetunnet, annab energiat, mõjub soodsalt immuunsüsteemile ja teeb pea selgeks.

Kasuta äratuskella või -äppi. Pole hullu, kui sa kuidagi ilma äratuskellata ärgata ei suuda. Eriti oluline on see neile, kes palju reisivad ja on sunnitud sageli erinevates ajavööndites värskena ärkama (äppidest vali näiteks Alarmy).

Allikas: RD