Kuidas ta teksat kannab? “Sellel sügisel meeldib mulle eriti teksapükste ja kleitide kombinatsioon, kus pluusi asemel viskad klassikaliste siniste teksade peale hoopis midipikkuses kleidi. Väga lahe kooslus ja hea viis leida ka sügisel kasutust oma suvekleitidele,” pakub ta.

Teksadel on oluline roll ka laulja Hanna Martinsoni garderoobis ja temagi kannab neid pea iga päev. “Teksa on alati moes ja minu jaoks kuulub teksa riideesemete klassika hulka, nagu mõne jaoks on little black dress. Näiteks teksatagisid on mul kolm – helesinine, tumesinine ja must. Kaks viimast pärinevad Levi’selt, mis tähendab, et need peavad vastu ilmselt terve minu eluea. Ka teksapükse on omajagu, minu garderoobist leiab alati 1-2 paari lihtsaid hästiistuvaid musti teksapükse ning kindlasti mitmeid erineva lõike ja värvivariantidega klassikalisi siniseid teksapükse,” kirjeldab ta. “Teksapüksid on minu jaoks oluline igapäevariietuse osa ja vahel on tore mõned paari aasta tagused kappi seismajäänud teksapüksid jalga tõmmata ja nendes jälle rokkida. Usun, et kokku võib mul olla 15 eseme jagu teksatooteid.”

Kuidas ta teksat kannab? “Kannan teksapükse põhimõtteliselt kõigega: t-särgi, triiksärgi, jakkide, pintsakute, suurte ja väikeste ehete, saabaste, tossude ja kingadega. Kui soovin, et mu riietus oleks väljapeetud, kuid effortless, siis teksa sobitamine piduliku esemega jätab läbimõeldud, kuid mitte ülemõeldud mulje. Kvaliteetset teksat saab tegelikult väga erinevatel elujuhtudel kanda,” teab Hanna.

Ka laulja Laura Prits tunnistab, et teksad on tema garderoobi ühed alustalad. „Eriti meeldivad mulle kõrge pihaga Grease-stiilis teksad, mis on ostetud kas taaskasutuspoest või siis on väga omapärase disainiga.” Kõige rohkem on tema riidekapis teksatagisid, -veste ja muidugi -pükse. “Teksa näeb seljas lihtsalt nii cool välja ning see sobib paljude asjadega hästi kokku,” ütleb Laura.

Kuidas ta teksat kannab? “Minu lemmikkombo on klassikaline T-särk koos teksadega ja jalas mingid lahedad saapad või mugavad ketsid. Eriti meeldib mulle bändisärke koos teksadega kanda. Teine imeline kombo on nahktagi ja teksapüksid. Sellega on raske eksida. Kuna ma kannan tihti kõrge pihaga teksaseid ja retuuse, siis olen ma suur nabapluuside ja trikoode fänn, mis rõhutavad naiselikke kumerusi ja lubavad ka peol tantsuliigutusi teha. Kui mul on country vibe, siis meeldib mulle kanda teksaseid koos flanellsärgi ja Dr.Martensi või Timberlandi stiilis jalanõudega. Variante on väga palju. Eks see sõltub tujust ja mis seal salata, meie kliimas ka ilmast!”

Stiil: Levi's