Traceyl diagnoositi Mayer-Rokitansky-Küster-Hauseri sündroom ning ta kartis, et ta ei saa endale kunagi last. Naise päästis välja ema, kes oli nõus 53aastaselt lapseootele jääma ning surrogaatemana oma tütrele järeltulija ilmale tooma. Naine kostis esmaspäevases hommikusaates "This Morning", et oleks nõus seda ka veel uuesti tegema, kui peaks vaja olema.

"Ma ei näe end tema emana, vaid vanaemana," rääkis naine jaanuaris ilmavalgust näinud lapse kohta.

Tracey ja tema abikaasa Adam hakkasid surrogaatema otsima aastaid tagasi, arvates, et nad ei saagi lapsevanemateks. Kuna surrogaatema kasutamine läheb maksma tuhandeid, soovitasid arstid kasutada pereliiget ning hädast päästis oma ema.

Takistuseks ei olnud ka ema menopaus ning tema emakas oli piisavalt heas olukorras, et last kanda. Küll aga vajas naine hormoonravi ja tugevat kaalulangust – raseduse jaoks pidi ta koguni 38 kilo alla võtma.

Naised vanuses üle 35 eluaasta on ka suure riski all, sest võib esineda raseduse katkemist ja krampe, mis on ohtlikud nii lapsele kui lapse kandjale. Sellest hoolimata otsustas Emma Miles siiski riski võtta ja kõik lõpes õnnelikult.

Allikas: The Daily Mail