Pariisi insidendist ajendatuna tegi elle.com ülevaate ujumisriietest, mis on pidanud läbima skandaalikadalipu.

Austraalia ujuja Annette Kellerman lõi 1907 aastal laineid mitte ainult vees, vaid ka maa peal. Skandaal tekkis, kui daam demonstreeris ujumistrikood, mis tollase kriteeriumi kohaselt oli lausa lubamatu ja normidest kõvasti kaugel. Anette Kellerman arreteeriti Bostonis, sest kandis seal liibuvat üheosalist trikood, mis kattis napilt vaid keskosa. Tollase ujumisriiete kontekstis oli see lubamatu, sest viis, millega veemõnusid maitsta tohtis, olid pea kurguni katvad ja ebamugavad. Anette Kellerman suutis siiski selgitada, et antud vorm on sobilik spordiriietusena ning arvestades naise sportlikku reputatsiooni, tema vabadus ka taastati.

1934. aastal shokeeris Hollywoodi staar Hays Code sellega, et kandis kahes osas ujumisriideid - nappi rinnahoidjat ja püksikuid, mis aga keskkoha varjamata jätsid. See tekitas nii pahameelt, kui huvi, sest Hollywoodi staarid hakkasid vastuseisust hoolimata seda moodi kandma ning kaheosaline rannavorm saavutas mõne ajaga hoopis suure populaarsuse.Modernsed bikiinid, nagu meie neid teame, on rannas asendamatud ja tundub esialgu uskumatuna, et sellised tillukesed esemed seostuksid skandaaliga. Ometi juhtus nii, et kui need esemed moeareenile ilmusid, ahmis osa seltskonda õhku ja leidis, et tegemist on enneolematu sensatsiooniga.

Revolutsiooniline bikiiniteemaga seostuv nimi on esimene Miss World, 1951 aastal kroonitud rootslanna Kiki Hakannson, kes kandis bikiine nimelt oma kroonimistseremoonial. Pahandus, mis sellest tekkis, ei olnud kergete killast. Iirimaa, Hispaania otsustasid showst eemalduda, osad riigid boikoteerisid kogu toimuvat ning religiooniringkonnad olid valjult shokeeritud.

Rudi Gernreichi disainitud trikoo, 1967. aasta.

Kui Rudi Gernreich disainis monokiinitrikoo, oli see samuti shokisegune sensatsioon. Monokiini, mis jättis ülemise osa katmata, tekitas enneolematult suurt kära. Usuringkonnad reageerisid boikotiga, erinevad ühiskonnakihid olid shokeeritud, kes aga monokiinile aplodeerisid, olid gay´de õiguste eest seisjad, kelle jaoks keha vabastamine seostus vabadusega. Trikood ei julgetud kaua aega kanda, ehkki paljud selle endale salaja soetasid, kui unikaalse eseme, millega kaasnes tohutu skandaal.