Moekunstnik, stilist ja Anne & Stiili moe- ja ilutoimetaja Karolin Kuusik visandas tänavastiilist inspireeritud jõuluvana. “Ta on ülimoodne tegelene, kellele meeldib oma habet ja juukseid värvida. Tal on käes viimase trendi järgi läbipaistev kohver, millest kingitused läbi paistavad. Kingitused on klassikalised ja mõeldud lastele – nukud, kommid ja muud mänguasjad.”

Bastioni peadisainer Monika Randloo kujutab moodsate jõuluvanadena hoopis naiselikke naisi. Esimesel joonisel on jõulupeole suunduv amatsoon keha stiilselt paljastavas ja pidulikus õhtukleidis; teisel, abstraksemal visandil aga on fookuses hoopis “jõuluvana” pikad jalad.

Naiselikkus, seksikus, pidulikkus ja kingitused on mõlema joonise märksõnadeks.

KÄTi moemaja juht Kätlin Kikkas kujutab päkapikkudena muhedaid, rõõmsaid ja hästi toidetud kasse, kes tervitavad alati erinevate trikkidega. "Jõuludeks on nad moodustanud koos ühe toreda kuusepuu, et ei peaks jõulupuud metsast võtma," lisab disainer.

Brändi New Vintage by Kriss looja Kriss Eglite tegi kaks visandit. Esimesel toob päkapikk sussi sisse kingitusi. "Selleks põhjapõtru ei piinata ja kasutatakse ainult rohelist ja taaskasutatavat energiat – kondimootoriga tõukekat," kostab Kriss.

Teisel visandil on "jõuluvana", kes oma Martini klaasist just ära jõi, kõige ihaldatumad kingid puu alla jättis ja püüab nüüd oma kontsakingadega korstna kaudu tagasi ronida. "Sest moodne “jõuluvana” ei pruugi üldse vana, habemega ja tüsedusele kalduv härrasmees olla," lisab disainer muiates.