Mõtle läbi, kas sinu unega on kõik korras. Inimestel, kes magavad üheksa tundi ööpäevas, on võrreldes nendega, kes magavad vaid kuus tundi, palju vähem vigastusi.

Oluline on mõista, et jooksmine ei sobi kõigile. See väga levinud spordiala on üks vigastusterohkemaid liikumisviise. Paljude inimeste puhul ongi kõndimine mõistlikum. Koormust tasub kasvatada vaikselt, 10% kaupa nädalas.

Kui sa pole aastaid jooksnud, tuleks kõigepealt vaheldumisi joosta ja kõndida. Sammu­sagedus peaks olema suur ja liiga pikki samme ei tohi võtta.

Kui hakkad jooksmas käima, tee seda ülepäeviti. Lase kehal vahepeal puhata.

Kasuta ka alternatiivseid treeninguid, näiteks kui ühel päeval jooksed, siis teisel uju või käi rühmatreeningus, pilateses või jõusaalis.

Jooksugrupi või rühmatreeninguga liitudes on oht, et hakkad end teistega võrdlema ja seetõttu pingutad üle. Tegelikult tuleb end võrrelda ainult iseendaga.

Tasub professionaaliga nõu pidada, et trenniks mõned toetavad baasharjutused saada.

Valu või ebameeldiva enesetunde tekkides kindlasti edasi treenida ei tohiks!

Alusta nii, et sul on mõnus, siis teed ka kuu möödudes rõõmuga seda, mida 1. jaanuaril alustasid. Vaata, et saaksid iga päev täis normi, mis tagab hea enesetunde, ning pea meeles, et teed seda tervise pärast.

Kõige olulisem on järjepidevus!

Jaga
Kommentaarid