Vabariigi Presidendi abikaasa kannab Aldo Järvsoo loomingut. Komplekti loomisel inspireeris moekunstnikku Sirje Karise aastakümnete pikkune tegevus Eesti rahvuspärandi hoidmisel ja säilitamisel. Bordoopunasest toorsiidist lihtsalõikeline kleit ja jakk on saanud kaunistuseks vaid plisseeritud paelad – kaunistusvõte, mida kasutati paljude kihelkondade tanudel.

Ehtekomplekt on kokku pandud Tanel Veenre poolt. See koosneb tema loodud kõrvarõngastest ja Kadri Mälgu rinnanõelast.

Kadri Mälk oli rahvusvaheliselt tuntuim Eesti ehtekunstnik, kes lahkus meie hulgast 2023. aasta algul. Tema rinnanõela „Vaikimisvanne“ materjalideks on gagaat, turmaliin, mäekristall ja hõbe. Selle töö pärandas Kadri Tanel Veenrele, kellega teda ühendab akadeemiline side. Presidendi abikaasa kannab rinnanõela austusavaldusena.

Tanel Veenre lõi spetsiaalselt rinnanõela juurde kõrvarõngad, mis kannavad kadrimälgulikku tunnetust, kuid on valmistatud tänapäevase lähenemisega. Need on valmistatud maha kantud elektritõukeratta alumiiniumist kerest. Sirje Karise ehtekomplekt on unikaalne ja vääristatud Herkimeri teemantidega (erilise struktuuriga mäekristallid).

Estoniasse saabumisel kannab Sirje Karis aastapäevarõivastuse peal õuejakki, mis on valmistatud kanepikiust kunstkarusnahast Anu Lensmenti stuudios.

President Karis abikaasaga

Jaga
Kommentaarid