Juuksehooldus kookosõliga

Kookosõli loendamatutest kasutusvõimalustest oled kindlasti teadlik, kuid kas kasutad seda ka juuste eest hoolitsemisel? Pese juuksed ja keera pähe rätik, lastes üleliigsel veel sellesse imenduda. Võta supilusikaga kookosõli (umbes veerand peotäit) ja jaota see ühtlaselt juustesse, alustades juurtest ja liikudes kuni poole juuksepikkuseni. Nüüd kogu juuksed pealaele, keera krunni ja keeruta pähe rätik. Lase 30 minutit mõjuda. Pese pea ja šampoonita kaks korda – esimese korraga ei pruugi kookosõli juustest täielikult välja tulla. Tee maski iga paari nädala tagant.

Avokaado-proteiinimask

Sa vajad ühte avokaadot, ühte muna ja veidi oliiviõli. Sega esmalt esimesed kaks ja seejärel lisa oliiviõli – sega, kuni mask on veidi paksem kui tavaline palsam. Kanna mask pestud juustele, hoia 10-20 minutit. Loputa sooja veega. Lihtne, kas pole?

Taastav juuksemask kalaõliga

Kalaõlis sisalduvad naturaalsed omega-3 ja -6 rasvhapped sõna otseses mõttes ravivad su juukseid. Piisab mõnest õlikapslist – sega nende sisu kookos- ning lavendliõliga pannil madalal temperatuuril umbes viie minuti jooksul. Kalla segu suuremasse kaussi ning “kasta” oma katkised juukseotsad maski. Masseeri maski ka ülejäänud juustesse, vältides juuksejuuri. Keeruta rätik pähe ja hoia maski peas 40 minutit. Šampoonita hiljem juukseid kaks korda.

Juuksehooldus mee ja oliiviõliga

Mesi ja oliiviõli on teada-tuntud juuste turgutajad. Boonusena saad ka toidetud peanaha ning ekstraläike. Sega kokku kolm teelusikatäit oliiviõli ja kaks teelusikatäit mett – kanna segu peale pea pesemist juustele. Hoia juustes kuni 30 minutit, misjärel loputa mask maha ja pese pead nagu tavaliselt.

Allikas: Byrdie