Üks suurimaid valearvamusi on, et peaksid hakkama oma juukseid föönitama koheselt pärast nende pesemist. Mida märjemad on juuksed, seda rohkem on need aga kahjustustele vastuvõtlikud. Lisaks, mida kauem kuumus juusteni jõuab, seda enam see kahjulikumalt mõjub. Seega peaks sinu eesmärgiks olema kuumuse kahjustuse maksimaalne vähendamine. Juuksed peaksid olema 50 kuni 60 % kuivad enne, kui neid föönitama hakkad. Kuivata juukseid rätikuga nii palju kui saad ning seejärel lase neil 10 kuni 15 minutit õhu käes kuivada enne, kui fööni järele haarad.

Viga: sa pole piisavalt õrn

Üks levinud viga ja suurim kahuste juuste põhjustaja on see, kui keerad oma juuksed rätikuga tugevasse turbanisse või raputad ja tõmbad neid sellega tugevalt. Agressiivne rätikuga hõõrumine võib tekitada kahjustusi. Tegelikult oleks õigeim meetod rätikuga lihtsalt õrnalt juuste peale vajutada, et sellesse üleliigne vesi tõmmata.

Viga: sa ei kasuta õigeid tooteid

Ettevalmistus on ilusa tulemuse jaoks väga olulune. Lisaks sellele, et hooldustooted aitavad kiharaid kuumuse ja kahjustuse eest kaitsta, aitavad need ka saavutada soovitud soengut ning täiustada föönisoengu tulemust. Enne fööni järele haaramist kasuta kuumuskaitsega toodet, mis, nagu nimigi ütleb, juukseid kaitseb. Kui sul on õhukesed juuksed, otsi kerge koostisega toodet, mis lisab ka kohevust. Värvitud juuste puhul kasuta kindlasti ka värvi kaitsvat ja täiustavat toodet. Kui sul on aga kahused juuksed, otsi vastavalt siluvat toodet.

Viga: doseerid tooteid üle

Head asja võib tõepoolest vahel liiga palju olla. Liigne kogus surub juukseid alla ning võib samuti ergutada neid liigset rasu tootma. Olenevalt sinu juuste paksusest kasuta stiliseerimistoodet keskmiselt ühe mündi suuruses koguses või poole vähem.

Viga: valid vale fööni

Hea juuste kuivataja võib olla ilusa soengu kõige olulisemaks teguriks. Olenevalt sinu fööni kvaliteedist, võid tegelikkuses juustele teadmatult veelgi enam kahju tekitada. Korralikku tööriista investeerimine ei aita mitte ainult sinu juuste tervist hoida, kuid kiirendab ka kuivamise protsessi, avaldades seeläbi juustele vähem kuumust ja loob parema tulemuse. Ei, sul ei ole selleks vaja kulutada tervet varandust. Otsi lihtsalt fööni, mis pakuks erinevaid kuumusastmeid ja oleks ideaalis ka ioontehnoloogiaga, mis mõjub juustele paremini.

Viga: sa ei „raputa“ juukseid enne kuivatamist

“Kammi” enne föönitama asumist juuksed sõrmedega läbi ja ära kiirusta, ka see aitab neil veidi kuivada. Enne sirgendaja või lokitangide järele haaramist föönita kindlasti juukseid – ära kasuta neid kunagi läbimärgadel juustel.

Viga: sa ei jaota juukseid osadeks

Kui kuivatad kõiki juukseid korraga, siis on see kahjuks vale lähenemine. See, kui paned oma pea alaspidi või keskendud föönitades vaid juuste pealmisele osale, võib tagajärjeks tuua ülekuiva(ta)mise ja isegi kahjustused. Juuste osadeks jaotamine on ülimalt oluline. Kuigi see tundub kui tüütu lisasamm, et föönitaksid juukseid osade kaupa (nagu ka juuksurid seda teevad), on selle tulemus pikaajaliselt parem. Kuivatamisprotsess on lihtsam ja kiirem ning annab ka professionaalsema tulemuse. Alusta juuste osadeks jaotamist ja kuivatamist kuklalt ja liigu järjest ettepoole. Kuna näo ümbruses olevad juuksed on kõige silmapaistvamad, pööra neile enam tähelepanu.

Viga: sa föönitad vales suunas

Kuna föönitamisel peaks eesmärgiks olema võimalikult vähene juustele avaldatud kuumus, siis on oluline esmajoones keskenduda just juuksejuurtele ja alles viimasena otstele. Nii ei kuivata sa oma juukseid üle, väldid katkiste juukseotste teket ning karvade murdumist. Föönita juuste loomuliku langemise suunas ehk suuna fööni ots juuksejuurelt otste suunas, kuna nii aitad soengul ka kohevamaks muutuda. Ära kindlasti suru juukseid sirgelt alla, kuna see annab tulemuseks peadligi hoidva soengu. Võid appi haarata ka ümmarguse harja. Tee alati kindlaks, et föönitad suunaga allapoole.

Viga: kasutad vale harja

Juuksehari on üks tähtsamaid stiliseerimisvahendeid ja aitab õigesti käsitledes saavutada just sinu soovitud tulemuse. Ümmargused keraamilised harjad kasutavad survet ja täpsust, et luua säravad ja kahuvabad juuksed. Pea ka meeles, et suurus loeb. Koheva soengu jaoks kasuta suuremat harja. Kergelt lokkis tulemuseks aga väiksemat. Unusta metallist harjad, kuna need hakkavad fööni mõjul kuumenema ja võivad omakorda juukseid kahjustada.

Viga: sa ei kasuta fööni lapikut otsikut

Föönidega on põhjusega kaasas lisaotsikud, kuigi enamik meist ei kasuta neid otstarbekalt. Just lapik otsid aitab luua ihaldatud siledat, säravat ja kohevat föönisoengut. Lisaks kaitseb otsik juukseid liigse kuumuse eest, mis võib kahusust tekitada.

Viga: valid vale temperatuuri

Föönidel on mitu erinevat seadistust ja neist igaüks ei sobi kõikidele juuksetüüpidele. Paksemad juuksed võivad vajada kõrgemat temperatuuri, kuid õhukesed juuksed vastupidiselt madalamat. Parim oleks külma seadistust kasutada föönitamise lõpus, kuna see nii-öelda sulgeb karva, muudab juuksed säravamaks ning aitab föönitamise tulemust kauem hoida.

Allikas: RD