Tee eeltööd. Kui sa ei plaani käekotti osta ametliku maaletooja käest või korralikust kaubamajast, siis pead tegema põhjalikku eeltööd. Uuri koti kohta, mis sulle huvi pakub, nii palju kui võimalik. Hea võimalus selleks on minna brändi esinduspoodi ja vaadata toode oma silmaga üle; katsuda, milline selle nahk on; vaadata, millised on käekoti kinnitused ja pandlad ja kus asuvad brändi logod. Kõik taandub detailidele.

Superpakkumine?! Kui sulle pakutud hind on lausa uskumatult hea, siis võta korraks aeg maha ja naase reaalsusesse. Kui käekott maksab muidu 2000 eurot ja sulle pakutakse seda 120 eest, siis on tõenäoliselt tegu võltsinguga. Pea meeles, et kui sa jahid suure hinnaalandusega disainerkotti, siis ilmselt pead sa leppima secondhand-versiooniga sellest, mida on juba aastaid kantud (ja kahjuks on seda ka näha).

Vaata detaile. Kindlasti ära jäta tähelepanuta käekoti lukke, pandlaid ja teisi metallist detaile – nende järgi saab tavaliselt kõige kergemini selgeks teha, kas tegu on originaali või võltsinguga. Disainerkäekottide puhul on metallist detailid sama värvi ja viimistlusega (välja arvatud Chloé, kes neid miksib). Proovi ka, kuidas lukud töötavad – originaaltoote puhul peaksid need avanema ja sulguma sujuvalt.

Õmblused. Vaata lähemalt, kuidas on kott kokku õmmeldud. Kui kohtad õmbluste asemel hoopis liimi, siis oled valel teel. Samuti vaata üle kõik kotile õmmeldud pisted ja kaunistused – kui need tunduvad lohakad ja ebaühtlased, siis oled vaatamas võltsitud kotti. Uue koti puhul ei tohiks need ka kusagilt narmendada.

Kas see on ikka nahk? Okei, sa oled teinud eeltööd ja saanud teada, et sulle huvipakkuv käekott on nahast. Nahast esemed peaks lõhnama nagu nahk, seega kui sa tunned liimi, kummi või kemikaalide lõhna, siis hoiad käes võltsingut. Nahast käekotid peaks katsumisel tunduma pehmed ja kuivad, kuid kunstnahk võib mõnikord tunduda kleepuv ja lausa õline. Nõuanne ka seoses koti sangadega – nahast sangad muudavad aja jooksul kergelt värvi ja see on normaalne. Kunstnahk säilitab aga oma välimuse mõnda aega muutumatult.

Hoidu disainerkottide online-outlet'idest Just sellistest, mis pakuvad väga erinevate tootjate kotte, tõenäoliselt on tegu võltsingutega. Miks? Enamikul tootjatest on kauba lõplikuks realiseerimiseks enda outlet'id.