Kontoritöö on üks ohtlikumaid töid. Kuidas võimalik? Aga sel ajal, kui teised inimesed liikudes tööd rabavad, istuvad kontorirotid vaikselt oma toolil ja lasevad hädadel vaikselt ligineda. Ega ju veerevale kivile sammal kasva! Istuvale kontoritöötajale aga küll!

Kontoritöötajaid painavad liigesehädad, randmepõletikud, silmavaevused... 

Üks parimaid leevendusi on massaaž keset tööpäeva. Kontoritöötajaid painab enim pinged õlas ja ülaseljas, samuti peavalud. Õlad on ideaalne koht massaaži alustamiseks. 

1. Mudi paremat õlga vasaku käega. Vormi käsi oma keha kurvide järgi. Alustades pealaelt mudi alla õlani ja siis mööda kätt edasi küünarnukini. Libista tagasi kaelani ja korda vähemalt kolm korda. Tee sama teise poolega.

2. Suru sõrmeotstega ülaseljale ringjate liigutustega  ja liigu üles kaela ning lõpuks pealae poole. Sõtku mõlemat õlga, pigista ja lase nahk lahti sõrmeotstest.

3. Pigista lõdvalt vasak käsi rusikasse ja tambi paremat õlga. Hoia ranne lõdvana. Selline vedrutav liikumine ergutab aineringet ja virgutab üles, kui tunned väsinuna. Korda samal teisel pool.

4. Lõpetuseks patsuta end õrnalt ja pehmelt mõlema käega. Tõmba kätega laubalt alla lõuani. Libista käsi kaelast alla nii, et kumbki käsi on vastaspool. Pigista õrnalt terveid õlgu ja tule mööda kätt allapoole ja lõpeta sõrmeotstes. Korda nii palju kui soovid. See hüpnootiline pigistus on nii rahustav, et võib vabastada peavalu ja pingeid.

Head nipid!
Tee iga poole tunni tagant ekraani jõllitamisse paus ning tee harjutusi silmadele. Pöörita neid päri- ja vastupäeva, vaata kaugustesse, seejärel otse enda ette. Pane silmad kinni ja suru õrnalt silmamunadele.

Kui võimalik, siis jookse iga tunni tagant mõne korruse vahet treppidel. See on imehea treening ja aitab sul saavutada vajalikku igapäevast kõnninormi.

Kui oled laisem, siis piirdu jalalabade ringitamisega iga poole tunni tagant.

Vahel võid asendada tooli näiteks fit-palliga. Kuna see on ebastabiilne istumisalus, siis pead hoidma pidevalt tasakaalu, mis omakorda aitab treenida süvalihaseid, mida sul tavaolekus alati kasutuses pole.

Ilmad on juba ilusad - vahelduseks proovi tööle jalutada või jalgrattaga sõita. Kui töökoht asub kaugel, siis lihtsalt pargi auto kaugemale. Iga samm loeb!