1. müüt – fitnessiklubisid külastavad ainult jõujuurikad ja modellid

Tänapäeval on trennivaldkond nii arenenud, et nüüd leiavad endale sobiva füüsilise tegevuse igas vanuses ja füüsilises vormis inimesed. Klubid on muutunud kättesaadavamaks nii pakkumise kui ka rahalises mõttes. Ka treenerid on rohkem haritud. Moes on treenida nutikalt. Juba ammu pole spordiklubides nii, et seal treenivad ainult kuulsused või „lihasemäed”. Fitnessiklubi on koht, kus inimesed parandavad ja hoiavad oma normaalset füüsilist vormi. Spordiklubis käimine on eluviis – inimene läheb kas enne või pärast tööpäeva spordiklubisse füüsilisi harjutusi tegema, et tõsta toonust ning laadida maha ebavajalikku ning sageli ka negatiivset energiat.

2. müüt – pärast treenimise lõpetamist muutuvad lihased rasvaks

Sageli kuuleb inimesi rääkimas, et siis, kui inimene loobub mingil põhjusel aktiivsest sportimisest ja treenimisest, muutuvad treenides tekkinud lihased vähehaaval rasvaks ning inimene läheb paksuks just seetõttu, et on mõnda aega aktiivselt sportinud. See aga ei ole füsioloogiliselt võimalik kuna lihased ja rasv on kaks eri tüüpi kude ning üht ei ole võimalik teiseks muuta. Nii võiks ju ka porgand piimaks muutuda. Tegelikkuses on asi palju lihtsam: treenimisest loobudes liigub inimene vähem ja sööb rohkem, mistõttu rasva kogus suureneb, aga lihasmass väheneb. Jõutreeninguga aga saavutatakse lihaskasv ja kardiotreeninguga ning toitumisega väheneb rasv.

3. müüt – keskkohta ümbritsevast „päästerõngast” on võimalik vabaneda igapäevase kõhulihaste treenimisega

See on üks kõige levinumaid müüte ning siinkohal pean ma kindlasti kurvastama paljusid selle imevahendi „tarvitajaid” – kõhulihaste treenimine ei aita paraku saavutada saledat keskkohta. Kõhulihased on selleks liiga väikesed, et vaid nende koormamine põletaks liigseid kaloreid. Ülekaalu korral (mis on enamasti ka „päästerõnga” põhjus) annavad kõige paremaid tulemusi kestvustreening, suurte lihasgruppide koormamine ja samuti tasakaalustatud toit – kõige paremini kõik koos, kusjuures toitumine määrab vähemalt 60–70% tulemusest. Tuleb vähendada kogu keha nahaalust rasvakihti, siis tulevad esile ka treenitud kõhulihased. Tugeva kõhu saamiseks piisab täiesti 2–3 kõhulihaste treeningust nädalas, tehes trenni korraga 15–20 minutit.