"Tselluliiditõrjeks on vaja kombinatsiooni kardio- ehk vastupidavustreeningust ja lihastreeningust. Mida vähem on meie kehas rasva, seda vähem ka tselluliit välja paistab.

Lihastreening on tselluliidist vabanemisel väga oluline. See parandab lihaskoe toonust – jalad ja tuharad näevad siledamad välja. Suure pulsisagedusega intervalltreening põletab palju kaloreid lühikese ajaga ning hoiab ainevahetuse erksana ka pärast treeningut. Kodus oleks hea teha põlvetõstejooksu, jalalööke, kükke, väljaasteid, toenglamangus põlvedel jalasirutusi, ja seda ilma puhkamiseta ehk võimalikult intensiivselt. Iga harjutust 15–20 kordust, harjutustekomplekti vahele kiire puhkepaus, korrata nii palju, kui vastupidavust jagub. Muutuste nägemiseks tuleb vähemalt 3 korda nädalas treenida või teha koduseid harjutusi.

Poolkükid
Jalad õlgade laiuselt, varbad otse, täistallad maas, selg sirge ja kõhulihased pingul, käed ette sirutatud. Poolküki puhul täitsa alla välja ei istu. Algaja võiks teha 15 kükki 3 korda järjest koos kerge pausiga – 3 korda nädalas. Edasijõudnu võiks kükke teha nii kaua, kuni sooritus on veel korrektne ja kehaasend ei kao.

Väljaastekükid
Pikk samm ette, alla laskudes jäävad mõlemad põlved 90kraadise nurga alla ja etteastuva jala täistald on maas. Käed puusal, selg sirge, kõhulihased pingutatud. Väljaasteid saab kombineerida: astud ühe jalaga ette järjest 15 korda ja siis sama teisega ning kordad seda 3 seeriat. Võib ka mõlema jalaga kordamööda astuda 3 x 15 või nii kaua, kui jaksu jagub ja selg siiski sirgeks jääb. Vähemalt 3 korda nädalas. Lisaks ettesammule tee ka sama palju väljaasteid kõrvale.

Jalatõsted
Toeks võid kasutada lauda või tooli, kui aga tahad ka ilusaid kõhulihaseid, seisa ilma toeta ja hoia käed puusal. Tõsta täiesti sirge jalg taha, nii et varvas puudutab kergelt maad, samal ajal pinguta tuharat. Algaja võiks teha 20 kordust järjest ja siis vahetada jalga ning nii 3 seeriat. Edasijõudnu võiks teha 1 minuti jooksul sirutust ühe jalaga ja siis vahetada.