1. Leevendab ärevust vähipatsientides – Drexeli Ülikooli teadlased tegid kindlaks, et vähipatsiendid, kes kuulavad palju muusikat või tegelevad muusikateraapiaga, on märgatavalt vähem ärevad. Lisaks on nende vererõhk ja tuju paremad.

2. Vähendab stressi – Göteborgi Ülikoolis tehtud uuringute andmetel vähendab igapäevane muusika kuulamine stressi ja tekitab häid tundeid. Tees esitati kahe uurimistöö põhjal ning rõhutati ka, et kuna iga inimene reageerib erinevatele žanritele erinevalt, on tähtis kuulata muusikat, mis endale meeldib.

3. Aitab operatsioonide ajal – Cleveland'i kliinikus läbi viidud uurimuse andmetel rahustab taustal mängiv muusika lõikusel olevaid patsiente. Teadlased leidsid ka, et kõige rahustavamalt mõjusid puhtad meloodiad. Kõige lõõgastunumad patsiendid suutsid isegi magama jääda.

4. Kaitseb kõrva helitöötlemisvõimet – 2011. aastal ajakirja Psychology and Aging poolt läbi viidud uurimuse põhjal selgus, et inimesed, kes on eluaeg olnud muusikud / tegelenud muusikaga, suudavad helisid paremini töödelda ja saavad kõrgemaid tulemusi kuulamistestidel.

5. Tugevdab südant – Maryland'i Ülikooli meditsiinikeskuse teadlased avastasid, et rõõmsameelse muusika kuulamine mõjub veresoontele laiendavalt, mis suurendab veresoontes kulgeva vere kogust. Täpsemalt suurenes veresoonte läbimõõt 26% võrra. Ärritavat muusikat kuulates aga vähenes veresoonte läbimõõt 6% võrra.

6. Leevendab valu – Utah Ülikooli valu-uurimiskeskuses läbi viidud uurimuse tulemused näitasid, et muusika kuulamine mõjub hästi tähelepanu kõrvale viimises ja aitab inimestel vähem valu tunda.

7. Tugevdab mälu – Hong Kongi teadlaste sõnul tugevdab muusika kuulamine mälutööd. Näiteks on lastel, kes muusika õppimisega tegelevad, palju parem verbaalne mälu. WebMD andmetel on muusika õpe seotud paremate tulemuste saamisega testidel, kus tuleb meenutada mingist nimekirjast loetud sõnu.

8. Kaitseb vananevat aju - Ajakirja Neuropsychology poolt 2011. aastal läbi viidud uurimus näitab, et elus muusikaga tegelenud inimestel on vanemas eas parem taip. Ka Kansase Ülikooli meditsiinikeskuse teadlased leidsid, et elus rohkem muusikat õppinud inimesed saavutavad paremaid tulemusi ajutöötestides.

9. Tagab pikema eluea pärast südame siirdamist – Kuigi seni on seda katset läbi viidud ainult hiirte peal, on jaapani teadlased avastanud, et hiired, kellele oli tehtud südamesiire ja kellel seejärel lasti kuulata muusikat, elasid oodatust kauem. Uurimuses osalenud hiirtel lasti kuulata Mozartit, Verdit, New Age muusikat, ei mingit muusikat või mingit helisagedust. Need hiired, kes olid paljastatud Mozarti või Verdi muusikale, elasid teiste hiirtega võrreldes kõige kauem pärast südamesiiret.

10. Parandab rabandusest toibumist – Soome teadlased avastasid, et pärast rabandust võib muusika kuulamine aidata sellest toibumisega. Teadlased leidsid seose muusika kuulamise ja parema verbaalse mälu ja tähelepanuvõime vahel.

11. Mõjub ärevuse leevendamiseks sama hästi nagu massaaž – GHRI teadlased tegid kindlaks, et kolme kuu möödudes olid inimestel, kes said 10 tunniajast massaaži, ärevustasemed sama palju vähenenud kui neil, kes lihtsalt kuulasid selle perioodi vältel muusikat ja ei saanud ühtegi massaaži.