* Alkohol kiirendab mitmete ravimeid lammutavate ensüümide toimet. On ravimeid, mis võimendavad alkoholi toimet, ja vastupidi neid, mille puhul alkohol tugevdab ravimi toimet. Ka võib alkohol osa ravimi toimeainest neutraliseerida.

* Samal ajal võib preparaat sisaldada aineid, mis reageerivad alkoholiga vägagi tormiliselt, tagajärjeks on uimasus, väsimus, südame puperdamine, iiveldus ja peavalu.

* Nii suurendab alkohol rahustite, uinutite, trankvillisaatorite ja krambivastaste ravimite kesknärvisüsteemi pidurdavat toimet. Nende ravimitega koos tarbitud alkohol võib põhjustada ettearvamatuid tagajärgi, sest enamik alkoholi ja ravimi koosmõjust tekkinud ühendeid pääseb mõjule kesknärvisüsteemis. Koostoime võib tuua kaasa suurema joobe, mürgistuse, koordinatsioonihäired, sügava väsimuse või hingamisraskused. Nende ravimitega koos ei tohi mitte kunagi tarvitada alkoholi.

* Organismile ohtlik kombinatsioon on ka aspiriini tarvitamine koos alkoholiga, kuna alkohol süvendab aspiriini ärritavat toimet mao limaskestale.

* Ka nitroglütseriini tarvitavad südamehaiged ei tohi seda ravimit võttes kunagi napsitada, sest veresoonte laienemise tõttu tekib väga suur vererõhu langus ja seeläbi kollapsi oht.

* Metronidasooli-nimelise antibiootikumi kuuri ajal joodud alkohol põhjustab ränga iiveldustunde ja südamehäired. Teiste antibiootikumide võtmise ajal alkohol nii rängalt ei mõju, kuid siiski võib tekkida seedehäireid.

* Ka suurendab alkohol ravimite toksilisust ja vastupidi – ravimid muudavad alkoholi mürgisemaks. Kõik ravimid on alkoholitagi maksale kahjulikud, kuid alkohol koos ravimitega hävitab maksarakke kiirendatud tempos ning mõjutab ka seedekulgla teisi funktsioone, vereringet ja närvisüsteemi talitlust.

* Alkoholi kahjuliku toime tugevus sõltub sellestki, palju alkoholi juuakse ja kui hästi organism seda talub. Kahjulik toime on igasugusel koos ravimitega tarbitud alkoholil, kuid kangem alkohol mõjub maksale ja seedetraktile rängemini.