1. Küpsetatud kartul
Kaaliumirikka toidu söömine võib aidata vähendada pohmelusega seotud peavalu. Alkoholi tarbides kaotab keha kaaliumi. Koorega küpsetatud kartul on üks kõige suuremaid kaaliumi allikaid.

2. Arbuus
Keha dehüdratsioon on peavalude levinuim põhjus. Selle asemel, et haarata peavalutableti järele, söö veerikast toitu nagu arbuus. Rohkelt vett sisaldavad puu-ja köögiviljad annavad kehale olulisi mineraalaineid nagu magneesium, mis on võti peavalu ennetamiseks.

3. Kohv
Alkohol võib põhjustada veresoonte laienemist. Kofeiin aitab veresoontel aheneda ja seega leevendada peavalu. Samas hoiatavad eksperdid, et liigne kohvi joomine võib muuta olukorra hoopis halvemaks. Kofeiin võib suurendada kehas vedelikukaotust ja sellega peavalu tugevust.

4. Täisteraleib
Liiga vähene süsivesikute tarbimine võib põhjustada peavalu, sest keha kaotab glükogeeni, mis on peamine aju energiaallikas. Süsivesikute vähesus põhjustab ka organismis vedeliku kaotust, mis võib vallandada dehüdratsiooni. Aju energia vähenemine ja keha dehüdratsioon võivadki vallandada peavalu. Söö tervislikke süsivesikuid nagu näiteks nisuleiba, kaerahelbeded, marjad ja jogurt.

5. Mandlid
Magneesium, mida on rohkelt leitud mandlitest, on veresoontele lõõgasava toimega ja võib kaitsta keha peavaluhoogude eest. Söö magneesiumirikkaid toiduained nagu banaane, kuivatatud aprikoose, avokaadosid, mandleid, pähkleid, pruuni riisi, kaunvilju ja seemneid.

6. Vürtsikas salsa
See võib tunduda ebatavaline, kuid vürtsikad toidud nagu salsa võivad aidata peavalust kiiremini lahti saada. Vürtsikaid toite söö siis, kui peavalu on tingitud hingamisteede ummistusest. Vürtsikas toit avab hingamisteed, mis aitab vähendada survet ninasõõrmetes ja sellega kaasnevat peavalu.

7. Jogurt
Kui su pea tundub paks, võib kehal kaltsiumi vaja minna. Aju efektiivne töötamine sõltub just kaltsiumist. Rasvavaba maitsestamata jogurt on suurepärane kaltsiumiallikas.

8. Seesamiseemned
Need väikesed seemned on suure toiteväärtusega. Seesamiseemned on E-vitamiini rikkad, mis aitab tasakaalustada östrogeeni taset kehas ja ennetada menstruatsiooniaegset migreeni. Samuti parandavad seesamiseemned vereringlust, neis on ka rohkesti magneesiumi, mis võib mõjuda peavaluvastase jõuna.

9. Spinat
Mis töötas koomiksi- ja multifilmikangelasele Popeyele, võib olla kasuks ka sulle! Spinat aitab vähendada vererõhku ja ennistada pohmelust ning aidata leevendada peavalusid.