Põhjendus kõlab umbes nii, et külmutatud juurviljadest nagunii mingeid vitamiine ei saa, sööme siis parem junki.

Tegelikult sisaldavad värsked köögiviljad külmutatutest rohkem vitamiine vaid hetkel, mil neid korjatakse. Poelettidele jõudnud viljad on aga läbi teinud mitmepäevase reisi ning kõvasti vitamiine kaotanud. Samuti pistavad kasulikud ained punuma lahti lõigatud aed- ja puuviljadest, kui me need rohkem kui 20 minutiks seisma jätame. Seevastu kohe pärast noppimist külmutatud viljadel õnnestub kõrge vitamiinisisaldus säilitada.

Näiteks Illinoisi ülikoolis läbi viidud uuringu kohaselt sisaldasid külmutatud oad võrreldes poelettidel säravate värskete rohekuubedega kaks korda rohkem C-vitamiini. Mõtle sellele järgmisel korral, kui käsi kapsapaki asemel krabikroketite järele küünitab!

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid