Yahoo Health viis hiljuti USA-s läbi uuringu, milles osales 1993 isikut vanuses 13–64. Keskmiselt tundsid osalejad esimest korda oma keha pärast ebakindlust 13–14aastaselt. Kuid see hetk jõuab kätte aina varem. Uuringus osalenud 13–17aastaste teismeliste puhul oli esimene mälestus keha pärast piinlikkuse tundmisest juba 9–10 aasta vanuses.

Tervelt 60 protsenti osalenutest vastas, et esimese kogemuse põhjustas kellegi, tavaliselt sõbra või klassikaaslase kommentaar nende keha kohta. 25 protsenti vastanutest tunnistas, et nende ebakindlusele oma keha suhtes on hoogu andnud vanemate sõnad. Need, kelle keha on vanemad halvustanud, lasevad end ka teiste halvustamisest rohkem mõjutada. Ent positiivseks küljeks on see, et täiskasvanuks saades suhtuvad need isikud kaks korda suurema tõenäosusega teiste kehadesse positiivselt.

Tehnoloogia arengu meeletut kiirust arvestades polegi uuringu tulemused ehk üllatavad: juba algkoolilastel on nutitelefonid ja nad puutuvad pidevalt kokku kuulsuste töödeldud piltide ja välimusele seatud ebarealistlike ootustega. Dr Robyn Silverman, teose „Good Girls Don't Get Fat" autor, soovitab selgitada lastele reklaamitrikke ja fototöötlust ning näidata neile pilte kuulsuste igapäevavälimusest, mil staaridel pole ideaalset jumestust ega valgustust. „Lastele tuleb selgeks teha, et isegi ajakirja kaanetüdruk ei näe tegelikult välja nagu ajakirja kaanetüdruk," räägib Silverman.