4 „kasulikku“ toiduainet, mida vältida
Kõik pole kuld, mis hiilgab, ja kõik näiliselt tervislikud toiduained ei mõju meile tegelikult hästi. Siin on viis asja, mida süüa ei tasuks – või vähemalt tuleks endale teadvustada, et kasulikud need küll ei ole.
1. „Rasvavabad" toidud
Kiri „rasvavaba" on moodus tervislikumaid eluviise ihkavaid, ent asjaga mitte kursis olevaid ostjaid lõksu meelitada. Rasvavaba pole sama, mis kalorivaba, ja tihti on sellised tooted täis suhkrut, et kompenseerida rasva puudumisest tulenevat maitsetust.
2. Gluteenivabad tooted
Ka gluteenivabu tooteid reklaamitakse sageli inimestele, kes tahavad tervislikumalt toituda, kuid ei huvitu tõelistest toitumisteadmistest. Kui sa just meditsiinilistel põhjustel gluteeni tarbida ei saa, pole mingit põhjust eelistada gluteenivabasid pastaroogi, koogikesi ja snäkke. Nad ei sisalda vähem kaloreid, kuid võivad sisaldada vähem toitaineid.
3. Kuivatatud puuviljad
Võrreldes värskete viljadega on kuivatatud puuviljades massi kohta rohkem suhkrut. Pealegi kipuvad need hammaste külge kleepuma ja hambaid kahjustama. Arstide ühine arusaam on, et parem on ikka värskeid vilju süüa.
4. Orgaanilised snäkid ja küpsised
See, et toode on orgaanilistest koostisosadest, ei tähenda veel, et see on tervisele kasulik. Rämpstoit jääb rämpstoiduks.