1. Vesi rahustab.

Vesi on olnud pikka aega selguse ja uue alguse sümbol – ja põhjusega. Uuringud näitavad, et vee lähedal olemine sarnaneb mediteerimisele, sest annab ajule tänapäeva pingelises elus puhkust. Kõige parem on see, et ujumas käimine on kaks ühes: rahustad nii aju kui treenid keha.

2. Ujumine on madala koormusega.

Erinevalt näiteks jooksmisest on ujumine liigesesõbralik treening. See on eelis igas vanuses ujujatele, aga eriti seenioridele ja neile, kellel on artriit.

3. See võib sind loodusele lähemale tuua.

Meres või järves ujumine mõjub tervisele veelgi paremini kui bassein. Uuringud näitavad, et looduses aja veetmine võib parandada nii füüsilist kui vaimset heaolu tänu normaalkaalu hoidmisele, stressileevendusele ja tuju parandamisele. Lisaks võib hea ujumisoskus avada uksed paljudele teistele veega seotud tegevustele nagu snorgeldamine ja surfamine.

4. Ujumine on aeroobne treening, kuid kasvatab ka lihasmassi.

Kuigi ujumine on madala koormusega, on sellel võimsad tulemused. Seda peetakse üldiselt aeroobseks treeninguks, aga veel on märgatavalt suur takistusjõud, mis aitab lihaseid tugevdada. Tugevad lihased on terve keha ja pika elu jaoks esmatähtsad.

5. See võib aidata kopsumahtu suurendada.

Mõnest uuringust järeldub, et ujumise ja parema kopsumahu vahel on seos. Terved kopsud tähendavad, et keha saab hapnikku paremini vastu võtta – nii et sa ei hakka nii kiiresti hingeldama. Tugevad kopsud võivad aidata ka haiguste vastu võidelda: ühe 2007. aasta uuringu kohaselt on väikse kopsumahu ja südame-veresoonkonna haiguste vahel seos.

Allikas: Huffington Post