1. Saad – ja jääd – paremasse vormi.

Vormis püsimiseks ja krooniliste haiguste ärahoidmiseks on vaja päevas 30 minutit liikuda. Üks parimaid asju lemmiklooma, eriti koera puhul on, et ta soodustab liikumist. Ühe uuringu kohaselt on koeraomanikud teistest väiksema tõenäosusega ülekaalulised. Koeraga saab käia jalutamas, jooksmas, matkamas – ja mõnel poole maailmas saab koos koeraga isegi näiteks joogas käia!

2. Teed oma südamele suure teene.

Südame- ja veresoonkonnahaigused on Eestis surmapõhjus number üks. Ent hea uudis on see, et tervislik eluviis vähendab neisse haigestumise riski – ning südamele mõjub hästi ka koduloom. Mitmetest uuringutest on järeldunud, et loomaomanikel on madalam vererõhk ja kolesteroolitase.

3. Vähendad oma laste allergiariski.

Uuringud näitavad, et koduloom vähendab riski, et lastel tekivad allergiad. Põhjuseks on see, et igapäevaselt loomaga koos olemine tugevdab immuunsüsteemi.

4. Vähendad depressiooniriski.

Uuringutes on täheldatud seost loomapidamise ja madalama depressioonitaseme vahel. Selleks on mitu põhjust. Esiteks tekitab koduloom tunde, et sind armastatakse ja vajatakse. Teiseks aitab ta inimestega suhelda ja uusi sõpru leida (näiteks koerapargis ja -koolis). Kolmandaks vähendab juba loom ise üksindust ja rahuldab inimeste vajadust puudutuste järele. Seetõttu kasutatakse loomi teraapiana haiglates, vanadekodudes ja mujalgi.

Allikas: Lifehack