Söö mõttega. Söö kolm einet päevas rahulikult laua ääres. Varu igaks söögikorraks aega ja keskendu toidule. Loomuliku kaalu saavutad siis, kui toit rahuldab su keha vajadused – siis ei tekigi isu rohkema järele.

Tarbi valke. Minul sisaldab iga toidukord valke – liha, kala või muna, köögivilju – ja mingit rasvaallikat. Hommikusöögilaual on muna, fetajuust ja spinat või külmutatud herned. Selline kooslus annab ainevahetusele “hagu”, põledes neli-viis tundi. Suhkrut täis snäkkidest ja rafineeritud süsivesikutest saadud energia kaob juba paari tunniga, nii et oledki jälle näljane.

Ära karda nälga. Oleme toidust sõltuvaks muutunud. Enne 1990ndaid ei olnud inimestel nii suurt näksimise kommet, kuid nüüd vitsutame nii, et veresuhkur kiigub pidevalt üles-alla. Kokkuvõttes oleme pidevalt näljased. Seedimisele on kasulik toidukordade vahel puhata. Kui toitud korralikult, polegi vaja näksida. Söö ainult siis, kui oled näljane, lõpeta söömine, kui kõht saab täis. Kui valid õiged toidud, peaks piisama kolmest korrast päevas.

Ära karda rasvu. Valgud, nagu ka paljud teised toitained, vajavad imendumiseks rasva. Mina söön kana koos nahaga, mune tervikuna ning tõesti – mõnikord küpsetan köögivilju võis.

Ära mõtle kaalust. Püüdle selle poole, et söömisest saaks toitumine. Seda aga ei juhtu, kui muretsed kaalunumbri pärast. Keskendu tervisliku toitumise muudele kasuteguritele. Näiteks märkavad paljud suhkrust loobudes kõigepealt, et nende nahk näeb palju kenam välja. Järgmisena tuleb energiat juurde. Inimene enesetunne on palju parem ning ta lõpetab kaalust rääkimise. See ongi minu eesmärk.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta juuninumbris.