1. Öine snäkk.

Uuringud näitavad, et hilja õhtul söödud toit ladestub suurema tõenäosusega rasvana, mitte ei kulutata energiana ära. Lihtne nipp on mõelda köögist kui restoranist, mille köök on pärast õhtusööki suletud. Ja pese hambad ära – puhta suuga pole kuigi meeldiv süüa.

2. Rasva kartmine.

Kas oled poes vahel pakendilt toote rasvasisaldust lugedes ehmunud? Kuid tähtis on teada, et kaugeltki kõik rasvad pole kahjulikud. Näiteks pähklites, oliivides ja avokaados sisalduvad rasvad on kehale ülimalt vajalikud.

3. Kontorilaua ääres mugimine.

On tõestatud, et üheks „põhjendamatu kaalutõusu“ põhjuseks on töö ajal kontorilaua taga toidu sisse ahmimine. Kui söömisele ei keskenduta, alahinnatakse söödud toidu hulka tervelt 30–50 protsendi ulatuses. Püüa lõunasöögiks vähemalt väike paus teha.

4. Kiiruga söömine.

Kehal kulub 20 minutit, et saada aru, et kõht on täis. Kui sööd kiiresti, tarbid rohkem toitu kui keha vajab. Püüa mäluda igat suutäit 10–20 korda ja panna söögiriistad suutäite vahel käest.

5. Liiga palju liha.

Liha söömise puhul on väga oluline kvantiteet. Vaata, et taldrikul oleks köögivilju rohkem kui liha, ja su vööümbermõõt tänab sind. Üldine soovitus on, et söödud lihatükk oleks umbes sama suur kui su rusikas.

6. Poeskäik tühja kõhuga.

Uuringud näitavad, et näljasena toidukaupade ostmine viib ebatervislikuma kauba valimiseni. Söö alati enne poodi minekut midagi tervislikku. Nii on palju lihtsam kiusatusele vastu panna.

7. Mõtlematu joomine.

Alkoholi tarbides ei tohiks unustada jookide suurt kalorisisaldust. Paar kokteili võib täita kogu õhtusöögi normi.

8. Ebatervisliku toidu nähtaval kohal hoidmine.

Uuringud näitavad, et kui rämpstoit on meie vaateväljas, sööme seda suurema tõenäosusega – tervelt 83 protsenti suuremaga! Pane sellised asjad silma alt ära.

9. Liiga vähe vett.

Isegi kui jälgid kaloreid, teed trenni ja sööd ainult tervislikku toitu, kannatavad tulemused kõvasti, kui oled veepuuduses. Liiga vähene veetarbimine aeglustab ainevahetust, nii et jälgi, et jooksid piisavalt vett.

10. Keha mitte kuulamine.

Oleme kasvanud üles õpetussõnadega, et taldrik tuleb tühjaks süüa – ja selle eest oli preemiaks iroonilisel kombel tavaliselt magustoit. Pane söömise ajal tähele, millal kõht täis saab – rohkem su keha toitu ei vaja.

Allikas: Lifehack