1. Alusta tasa ja targu.

Ära püüa esimesel korral kohe viis kilomeetrit joosta ja ära vali alguses liiga kiiret tempot. Vali selline jooksukiirus, mille ajal oled võimeline vestlust arendama. Kui see välja ei tule, jooksed tõenäoliselt liiga kiiresti.

2. Otsi endale jooksukaaslane.

Esiteks saad siis proovida, kas ikka suudad jooksmise ajal vestelda, ja teiseks on nii raskem jooksukordi vahele jätte. Jooksmine võib olla väga isiklik tegevus või lõbus ajaveetmisviis sõpradega. Vaata, mis sulle paremini sobib. Kui eelistad grupis joosta, siis mine jooksutrenni, kus võib lisaks spordi tegemisele ka uusi sõpru leida.

3. Venita.

Algajad jooksjad kipuvad unustama venitamise, aga see pole üldse mõistlik ja võib viia vigastusteni.

4. Kasuta mobiilirakendust.

Jooksjatele leidub palju tasuta äppe. Küsi jooksmisega tegelevatelt sõpradelt, mida nemad soovitavad. Rakenduse kasutamine aitab saada oma tegevusest paremat ülevaadet, sest salvestab jooksmise aja, tempo ja läbitud vahemaa.

5. Ole kannatlik.

Kui jooksmine ei tundu kohe algusest peale mõnus, siis tea, et see on normaalne. Paar esimest jooksu võivad olla ebamugavad, väsitavad ja harjumatud. Ära anna alla. Ühel päeval jõuad sa joostes endale seatud „finišini“ ja mõtled: „Ma tunnen end päris hästi. Võiksin veel ja veel joosta.“ Kui see hetk on käes, siis oledki saanud tõeliseks jooksjaks.

Allikas: Huffington Post

Kui huvitud jooksmisest, siis loe kindlasti artiklit „Tähelepanu, valmis olla, START!“ Anne & Stiili juuninumbris: „Mõned ütlevad, et mis seal ikka – pane aga tossud jalga ja mine jooksma –, kuid enamikule meist pole see üldse nii lihtne. Aga kui isegi mina sellega hakkama saan, siis saad sina kindlasti!“