1. Riietu vastavalt.

Osta kenad trennirõivad. Pane need hommikul kohe selga ja vaata end peeglist. Esimene samm on tehtud. Ja järgmisena mine trenni ja näita kõigile, kui hea sa neid riietes välja näed.

2. Leia oma lemmiktrenn.

Proovi nii palju erinevaid trenne kui võimalik: tennist, ujumist, zumbat, joogat ja kõike muud, mis tundub põnev. Katse-eksituse meetod aitab leida just sulle sobiva trenni. Mõni eelistab treenida üksi ja teisele sobib paremini grupi toetus. Otsusta, kumba eelistad, või proovi mõlemat.

3. Tee trenni sel ajal, mis sulle paremini sobib.

Kui oled varajane ärkaja, siis tee trenni kohe hommikul, enne kui tähelepanu muudele asjadele hajub. Kui tahad pärast tööpäeva mõtteid koondada, siis mine trenni õhtul. Kui su päevaplaan on väga tihe ja muutlik, siis treeni iga kord, kui vaba hetk tekib. Proovi eri trenniaegu, kuni leiad selle, mis on sulle parim.

4. Muuda trenn lõbusaks.

Ära mõtle trennist kui kohustusest, muidu võid hakata seda vihkama. Kuula joostes muusikat. Jaluta looduskaunis kohas. Leia treener, kes sulle väga meeldib. Kui trenni on mõnus teha, siis ei teki kiusatus seda vahele jätta.

5. Võta sõber kaasa.

Uuringud näitavad, et kui teed trenni koos sõbraga, siis on suurem tõenäosus, et motivatsioon ei kao.

6. Pea meeles, miks sa trenni teed.

Trenniskäimise põhjused võivad olla väga tähtsad, aga need kipuvad meelest minema, kui väljas sajab vihma ja diivanil on mõnus lesida. Tuleta meelde, kuidas trenn enesetunnet ja välimust parandab. Keskendu oma eesmärgile. Mis see on? Kas tahad seksikaid kõhulihaseid? Või minikleidis hea välja näha? Või parandada liikumisvõimet, et saaksid lapselastega mängida? Või unelmate puhkusereisiks vormi saada? Ära lase eesmärgil ununeda.

7. Ära võrdle end teistega.

Isik, kes joogas sinu kõrval on, suudab end ehk täitsa kringliks väänata, aga sina keskendu endale. Kui sa ei anna alla, muutud paindlikumaks, vastupidavamaks ja tunned end paremini. Pööra tähelepanu iseenda teekonnale, sest alati leidub keegi, kes on sinust parem.

8. Premeeri end.

Oled kõvasti pingutanud ja väärid preemiat. Mine pärast hommikust trenni kaaslastega brunchi sööma. Või osta endale koduteel lillekimp. Kui kehalt hakkavad sentimeetrid kaduma, on ehk õige aeg uusi riideid osta.

9. Tea trenni vahele jätmise hinda.

Kui kaalud, kas jääda diivanile või minna trenni, tuleta meelde, mis tunne pärast trenni on. Päris hea, eks? Ja kui jätad minemata, siis on tunne üsna uimane. Mõtle ka sellele, kui palju sa oma eesmärgi saavutamist vahele jäetud trennidega edasi lükkad. See pole seda väärt.

10. Lisa vaheldust.

Väljakutsed muudavad trennitegemise huvitavaks. Isegi kui alustad entusiastlikult, võib muudkui sama trenni tegemine aja jooksul tüütuks muutuda. Lisa tavalisele trennikavale midagi uut või proovi vahepeal teist trenni. Vaheldus on hea.

Allikas: Lifehack