Kui sa ei suuda klaasitäite kaupa paljast vett juua, siis proovi lisada kannu sisse sidruni-, laimi- või apelsinitükke. Need annavad mõnusalt värske ja puuviljase maitse. Hoia tsituseviiludega veekannu külmakapis ja su veetarbimine hakkab kohe kiirenema. Võid proovida ka teisi maitseandjaid: maasikaid, kurki, piparmünti jne. Maitsestatud vett leiab ka poest, aga vaata kindlasti pakendilt, et see liiga palju suhkrut ei sisaldaks.

2. Kanna veepudelit kaasas.

Kui sul on veepudel alati kaasas, hakkad kindlasti rohkem vett tarbima. Poest leiab igasugu huvitvaid korduvkasutatavaid veepudeleid: mõni on näiteks kõrrega ja mõnel on spetsiaalne sektsioon, kuhu vee maitsestamiseks puuvilju panna.

3. Proovi mullivett.

Kui sa ei suuda kuigi palju tavalist vett juua, siis proovi selle asemel gaseeritud vett, äkki sobib see sulle paremini. Mullivesi on eriti hea lahendus neile, kes püüavad karastusjookidede tarbimise harjumusest lahti saada.

4. Söö vürtsikamat toitu.

Kui söök on vürtsikas, siis juuakse suu jahutamiseks palju rohkem vett kui muidu. Nii et proovi süüa tehes natuke tulisemat maitset lisada. Lisaboonus on selles, et suutäite vahel vee joomine aitab täiskõhutundel varem saabuda, nii et on väiksem tõenäosus üle süüa.

5. Muuda temperatuuri.

Mõni inimene eelistab jääkülma vett, eriti pärast trenni, teisele meeldib juua toasooja vett. Hommikul mõjub eriti hästi tassitäis sooja vett sidruniga. Proovi erinevaid temperatuure, kuni leiad enda lemmiku. Võimalik, et eelistus sõltub kellaajast.

6. Tee trenni.

Kui higistad, on vaja keha vedelikutasakaal taastada. Isegi kiire jalutuskäik lõunapausi ajal tekitab janu. Hoia trenni tehes veepudel läheduses ja joo ka treeningu eel ja ajal, mitte ainult selle järel.

7. Kasuta veejoomisäppi.

Leidub hulk mobiilirakendusi, mis aitavad päevas joodud veehulgal silma peal hoida ja meeles pidada, millal jooma peaks. Nii ei avasta sa magamamineku eel, et pool päevanormist on alles joomata.

Allikas: verywell.com