Vestlesime MyFitnessi Mustamäe klubi juhataja ja personaaltreeneri Kaspar Lannesega, kes aitas meil leida vastused küsimustele, mis algajaid trennikutsusid kimbutada võivad. Mis siis selgus? Tegelikult on kõik palju lihtsam, kui tundub: vajad vaid meelepärast treeningustiili, järjepidevust ja käegakatsutavaid eesmärke (realistlikud ja täpselt sõnastatud sihid toovad rohkem kasu kui ähmased eesmärgid – see on fakt!). Seega: loe lähemalt, löö tossud läikima ja sportlik sügis võibki alata!

Appi! Spordiklubide tunniplaan võtab silme eest kirjuks – kuidas teha õige valik?

Spordiklubi valimisel osutub otsustavaks hind ja asukoht (mida mugavam on sul trenni minna, seda lihtsam on sul ennast ka diivanilt püsti saada). Hea mõte on valida klubi, mille treeningustiilide valik on lai: nii saad olla kindel, et leiad midagi meelepärast. Alati saad küsida nõu treenerilt või klienditeenindajalt või hakata lihtsalt katse-eksituse meetodil erinevaid tunde proovima. Millise stiili valid – jõu-, kardio- (südame-veresoonkonda tugevdav), koreograafilise ehk tantsulise või keha ja vaimu (body & mind) treeningu (sisaldab joogalikke elemente) –, oleneb sinu eesmärgist. Millele soovid rõhku panna?

Tunnen ennast nagu kala vees ehk kas ujumine on sama efektiivne kui jõusaalitrenn?

Ujumine võiks kuuluda treeningute hulka igal juhul, sest see arendab hästi südame-veresoonkonna tööd ja suurendab südame löögimahtu. Samuti säästab vesi liigeseid.

Mitu korda nädalas tuleks trenni teha, et näha tulemusi?

Kui sa pole ammu trennis käinud, annab igasugune regulaarne koormus tulemusi. Üldjuhul peetakse vormi hoidva treeningu intervalliks kaht korda nädalas, tulemusi parandavad kolm või enam treeningut nädalas.

Kas treenida võib iga päev?

Trenni võib teha ka mitu korda päevas, kuid enamasti pole see mõistlik. Iga päev treeniva inimese ühe treeningu intensiivsus võiks olla kindlasti väiksem kui sellel, kes teeb trenni kolm korda nädalas. Parim näitaja on enesetunne. Kui lähed trenni väsinuna, võib see olla märk liiga suurest koormusest. Üldiselt annab häid tulemusi eesmärgipõhine treenimine kolm korda nädalas.

Kui oled huvitatud neljast kuus tasuta trennist MyFitnessis, siis liitu Anne & Stiili tiimiga!