1. Liiga vähe mikserdamist.

Ära kiirusta. Smuutid valmivad küll kiiresti, aga mõnest sekundist mikserdamisest siiski ei piisa. Kõik tuleb korralikult läbi suristada, et tükke ei jääks. Blender töötagu vähemalt minut aega.

2. Paksendi lisamata jätmine.

Smuutid ei ole päris vedelad, nii et lisa kindlasti midagi, mis muudab segu paksuks ja kreemjaks. Selleks sobivad hästi virsikud, aprikoosid, mangod ja banaanid.

3. Liiga magusaks minemine.

Ära mingil juhul suhkrut lisa. Marjad, banaanid ja mandlipiim on isegi magusad – ja kui tahad tõeliselt maiustada, siis lisa datleid. Kui smuuti jääb liiga magus, siis pane juurde natuke sidruni- või laimimahla.

4. Liiga palju koostisosi.

Vähem on rohkem. Võib tekkida kiusatus lisada lehtkapsast, avokaadot, marju, idusid, spirulinat ja kinoat, aga kõiki supertoiduaineid ei tasu ühe smuuti sisse siiski panna. Eri koostisosi olgu maksimaalselt neli. Muidu võib maitse imelikuks minna, eriti juhul, kui kasutad lehtjaid köögivilju.

5. Liiga palju jääd.

Liiga palju jääkuubikuid tähendab seda, et kookosõli, linaõli, seemnete ja pähklite kasulikud rasvad ei segune smuutiga piisavalt hästi. Lisa jää kõige lõpus, kui smuuti on muidu valmis, nii on sul jää ja smuuti hulga vahekorrast parem ülevaade. Kaval idee: külmuta mahla, kookos- või mandlipiima jääkuubikute alusel ning pane smuuti sisse jää asemel hoopis selle kuubikuid.

6. Kogu vedeliku korraga lisamine.

Kui valad kogu piima, mahla või kookosvee korraga blenderisse, võib smuuti liiga vedelaks jääda. Lisa seda aegamööda, kuni oled konsistentsiga rahul.

7. Liiga tooreste viljade kasutamine.

Toorest puuvilja sa ju süüa ei tahaks – nii et ära pane seda ka smuuti sisse. See ei lisa midagi head ei konsistentsile ega maitsele. Mõne plekiga küps vili sobib aga hästi. Smuutide puhul pole tähtis koostisosade välimus, vaid ainult maitse.

Allikas: womenshealthmag.com