1. Liigu tunni aja jooksul kaks minutit.

Kindlasti oled kuulnud, et päev otsa istuvas asendis olemine on tervisele väga halb. Istumist nimetatakse lausa uueks suitsetamiseks. Aga ühe uuringu kohaselt piisab istumise kahjuliku mõju kaotamiseks igas tunnis kõigest kaheminutilisest liikumisest (näiteks kõndimine, koristamine, aiatööd).

2. Vaheta välja üks suhkrune jook päevas.

Ideaalne oleks suhkrut täis karastusjoogid menüüst täiesti välja jätta, aga kui see tundub liiga suure sammuna, siis vähenda esialgu nende tarbimist ühe võtta. Hiljutise uuringu kohaselt on selle väikse muutuse mõju märkimisväärne: kui vahetada üks magus jook päevas vee, suhkruta tee või kohvi vastu, võib risk haigestuda 2. tüüpi diabeeti väheneda 14–25 protsenti.

3. Vaata 40 sekundit aknast välja.

Kas sa ei suuda enam tööle keskenduda? Pole vaja teha pikka pausi. Ühe uuringu tulemused näitasid, et osalejad tegid vähem vigu ja suutsid paremini keskenduda, kui olid 40 sekundit rohelust silmitsenud.

4. Kõnni 20 minutit päevas.

Kui sa regulaarselt trenni ei tee, siis alusta kasvõi sellest, et käid iga päev korra jalutamas. Ühe uuringu kohaselt piisab igapäevasest kiirest 20minutilisest kõnnist, et varajase surma riski vältida.

5. Tee 30minutiline uinak.

Toitumise ja liikumise kõrval on tervise kolmandaks tugisambaks uni. LUnepuudus on seotud arvukate tõsiste terviseriskidega. Aga mõnikord on võimatu öö jooksul seitse-kaheksa tundi magada. Hea uudis on see, et abi on ka väikesest uinakust. See parandab märgatavalt ärksust, töö efektiivsust ja ka tervislikku seisundit.

Allikas: realsimple.com