Monashi ülikooli gastroenteroloogia osakonna juht Peter Gibsoni sõnul on põhjuseks see, et need inimesed on hakanud üldiselt tervislikumalt toituma. „Olen näinud seda palju kordi, isegi omaenda sugulaste puhul,“ ütles ta. „Nad avastavad, et söövad palju kaasa ostetud toitu, kiirtoitu, et nad ei toitu üldsegi tervislikult. Nad loevad gluteenivaba toitumise kohta ja hakkavad seejärel värskeid köögivilju ostma, ise süüa tegema ja palju paremini sööma.“

Gluteeni menüüst väljajätmine võib küll näida põhjusena, miks kaalust alla võetakse või end paremini tuntakse, aga tegelikult on asi tõenäoliselt milleski muus. „Gluteeni on lihtne süüdistada, aga võib välja tuua kuskil sada teist asja, mida nad nüüd paremini teevad,“ lisas Gibson.

Allikas: iflscience.com