1. Ära lükka äratuskella helinat edasi.

10 lisaminutit und võib tunduda ülimalt ahvatlev, aga uneeksperdid kinnitab, et äratuse edasilükkamine on halb mõte. Kui vajud uuesti sügavasse unne, ei jõua sa alustatud unetsüklit lõpetada ja ärkad veel unisemana.

2. Ära jää teki alla kerra.

Selle asemel peaksid end võimalikult suureks välja sirutama. See aitab end päeva jooksul enesekindlamalt tunda ja stressi vältida.

3. Ära vaata oma elektronposti.

Kui hakkad esimese asjana meile lugema, ei saa sa enam pidama. Pidevalt tuleb uusi teateid, küsimusi ja üllatusi, aga neist väga vähestega ei saa oodata nii kaua, kuni korralikult üles ärkad ja end päevaks valmis sead.

4. Ära jäta voodit tegemata.

Voodi hommikul ära tegemine on seotud produktiivsema päevaga. See on hea harjumus, mis soodustab omakorda teiste heade harjumuste juurdumist.

5. Ära joo kohvi.

Vähemalt mitte enne, kui kell on umbes 9.30. Keha kortisoolitase on tavaliselt kõige kõrgem hommikul kella 8 ja 9 vahel. See stressihormoon reguleerib energiat ja kui jood kohvi tolle aja paiku, hakkab keha sellega arvestama ja hommikul vara vähem kortisooli tootma. Tulemus on see, et sul on energiat hoopis vähem.

6. Ära end pimedas riidesse pane.

Hämaruses päevaks valmistumine võib tunduda valutum päevale üleminek kui kardinate eest tõmbamine või lampide põlemapanek, aga keha seostab valgust päevaga ja pimedust ööga ega ärka niimoodi veel korralikult üles.

7. Ära improviseeri.

Hommikul on hea rutiini järgida. Teadlaste sõnul on tahtejõud ja otsustusvõime piiratud, nii et seda ei tasu hommikul ära kulutada, mõtiskledes, mida nüüd edasi teha. Las aju töötab hommikul vara autopiloodil, et suudaksid päeva jooksul paremini tööle keskenduda.

Allikas: independent.co.uk

Jaga
Kommentaarid