Oluline on korralikult ära pesta ka veepudeli kork ja joogikõrs. Kui viitsid, võid kasutada isegi spetsiaalset harjast, et saaksid lahti kõikidest halbadest bakteritest, mis on joogipudeli sees, korgi küljes ja kõrres.

Nõudepesumasin. Mitmed joogipudelid on sobilikud nõudepesumasinas pesemiseks. Pane pudel ülemisele riiulile. Mõlemale poole pudelit võiks jääda ruumi. Nii ei saa pudel kuidagi kahjustada. Vali kõige kuumema temperatuuriga pesurežiim. See tapab halvad bakterid kõige kindlamini. Enne, kui kasutad pudelit uuesti, peaks see olema üleni kuiv.

Seep ja vesi. Võid joogipudelit pesta ka vee, seebi ja kuuma veega. See on samuti efektiivne meetod. Hiljem on tähtis pudel korralikult ära kuivatada. Väga oluline on ka pudel põhjalikult ära loputada, sest nii saad veenduda, et kogu nõudepesuvahend sai pudelist välja. Ära unusta pesta ka korki.

Äädikas. Ka äädikaga võid joogipudeli efektiivselt desinfitseerida. Äädikas tapab enamik bakterid, kuid samas mitte viiruseid. Täida pool pudelit äädikaga ja teine pool veega. Sulge pudel, lase sellel kogu öö olla ja hommikul loputa põhjalikult ära.

3% vesinikperoksiid. Kui pudel on seest limane ja haiseb, võiksid kasutada 3%-ilist vesinikperoksiidi. Pese pudel korralikult vee, seebi ja kuuma veega puhtaks. Seejärel vala pudelisse ¼ tassitäit vesinikperoksiidi lahust. Pane pudelile kork peale ja raputa pudelit korralikult. Seejärel vala vesinikperoksiid pudelist välja ja loputa põhjalikult veega ära.

Veepuhastustabletid. Täida pudel veega, lisa sinna juhise järgi veepuhastablett, lase sellel umbes pool tundi olla ja seejärel loputa pudel veega ära.

Allikas: health.com