Miks ja mis?

Oil pulling on iidne India rahvameditsiinis kasutatav õliga bakterite suust väljaloputamine, mis väidetavalt parandab kogu üldfüüsilist tervist. Kinnitada seda ei saa, et maagiliselt mistahes muredest seda regulaarselt tehes vabaned, ent oma füüsilistelt omadustelt on õlil tõepoolest võime suus olevad bakterid ja mikroobid süljega koostöös endaga siduda ning väljudes kaasa viia. Juba see kõlab hästi, kas pole?

Kuidas see käib?

Igal hommikul tuleb võtta teelusikatäis rafineerimata õli - olgu siis kookose-, päevalille- või seesamiõli - ning see suhu panna ning suus loksutada, nagu pärast hammastepesu suud loputad. Õli ei tohi alla neelata, vaid oma hommikusi toimetusi tehes aina loksutada ja loksutada ning siis välja sülitada (soovitatavalt prügikasti, mitte kraanikaussi, sest õli võib torusid ajaga ummistama hakata). Alustada võib ka 10 minutist harjumiseks, ent tegelikud tulemused saavutad, kui end 20 minutiga ära harjutad just.

Mida see teeb?

Hoolitseb sinu suu mikrofloora eest mitmekülgselt. Aitab nii hammaste tundlikkuse, igemepõletike kui katu vastu, parandab hingeõhku ning väidetavalt ka valgendab hambaid. Kuna suuõõnest vaid 10% moodustavad hambad, ei piisa nende pesemisest kogu suu mikrofloora korrashoiuks ja just ülejäänud 90% puhastuseks oil pulling ongi.

Üks oil puller Stiili toimetusest kirjeldab oma kogemusi:

"Minuni jõudis see nädal aega tagasi, kui tegin ühele sõbrale komplimendi, et tal on nii ilusad valged hambad. Imestasin, et kuidas see võimalik on, sest ma tean, et ta joob väga palju musta kohvi. Siis ta rääkis, et teeb hommikuti oil pullingut... Olen nüüd ise neli päeva teinud. Alguses tundub 20 minutit kuidagi eriti pikk aeg, aga nüüd juba möödub see kiiresti."

"Teen seda hommikuti ja peale seda loputan suu veega ära ja siis pesen hambad ka. Ei jää mingit maitset ega õlikihti suhu ning kohe peale seda on hambad kuidagi puhtamad."