Nike, 35 eurot

Miks on rinnahoidja valik nii tähtis?

Naiste rinnad on erakordselt õrnad, lihasteta ja kaotavad kergesti elastsuse. Väga intensiivsete lii-kumiste ja raputuste ajal alluvad neis peituvad sidemed venitustele, mistõttu ilma asjakohase toeta ohustab büsti vetruvuse kaotus. Spordirinnahoidja ülesandeks on liikumise ajal rindade stabiliseeri-mine nii, et need koormustele vastuvõtlikud ei oleks.

Varley, 68 eurot

CrossFit treener ja kitesurfi harrastaja, Kristiin Oja, ei kujuta endale treenimist ilma asjakohaselt valitud spordirinnahoidjata ette:

"Treeningute ajal spordirinnahoidjast loobumine võib tekitada ebamugavust isegi väikeste rindade puhul. Raputused võivad õrna kudet valulikult ärritada ja pikema aja jooksul büsti elastsust nõr-gendada. Kui me rinnahoidja trenni minnes koju unustame, on mõttekas, vähem intensiivseid har-jutusi valides, piirata dünaamilisi liikumisi," selgitab Oja.

Reebok, 40 naela

Millest tuleb spordirinnahoidja valimisel juhinduda?

Esimeseks sammuks on õige suuruse valimine. Seejärel, võttes aluseks korvi suuruse ja tavaliselt valitud sportliku aktiivsuse vormi, tuleb määratleda vajalik toe tase. Nagu Kristiin Oja täheldab: - Joogaharjutusi tehes vajab meie büst teist moodi toestust kui jooksude või hüpete ajal. Minu põhi-spordialaks on jõudu ja keskendumist nõudev CrossFit. Trennikomplekti komplekteerides valin täie-likult sooritatavatele harjutustele keskenduda võimaldava, rindu paigal hoidva, kõrge toe taseme tagava rinnahoidja.

Lucas Hugh, 130 eurot

Ostmise ajal tasub erinevaid mudeleid omavahel võrrelda. Mõne hüppe või venitusharjutuse soori-tamine võimaldab kontrollida, milline lõige sobib rindade kujule kõige paremini ja neid mugavalt pai-gal hoiab. Korvid peavad katma kogu büsti ja paelad ei tohi õlgade nahka pigistada.

Suurele büstile

Suurema korviga (C ja D) naised, eelkõige need, kes valivad intensiivsemad sportliku aktiivsuse vormid, nagu kardio, tabata, jooksmine, vajavad tugevat, stabiilset paigalhoidmist. Peaksid valima büsti koormust hoida aitavad ja mitmete, ka ümbermõõdus, reguleerimise võimalustega, laiade õlapaeltega mudelid. Suurte rindade puhul on reguleerimine võtmetähtsusega, sest see võimaldab sellise konfiguratsiooni valiku, milles need asetsevad liikumatult ja samal ajal rinnahoidja ei pigista.

Reebok, 40 naela

Keskmisele ja väikesele büstile

Lõõgastavate harjutuste ja lihasjõudu tugevdavate aeglaste liigutuste sooritamisel õigustab ennast toe keskmine või madal tase. Rindade kaitsmiseks vigastuste eest peab rinnahoidja endiselt rin-nad täielikult katma, võib aga olla valmistatud pehmetest, elastsematest materjalidest. Tähelepanu tasub pöörata ka büsti all olevale laiale paelale, mis piirab venitusharjutuste ajal rinnahoidja ebamu-gavat paigast nihkumist. Sellised rinnahoidjad on mõeldud korvidele A, B ja C.

Varley, 62 eurot
Kollektsioon Reebok Hero Bra
Calvin Klein, 50 eurot