Tederi sõnul ei tea üllatavalt suur osa eestlastest, et D-vitamiini taseme mõõtmiseks ei pea pöörduma tasulise erakliiniku või apteegi poole, vaid seda saab teha tasuta ka perearsti juures. Ideaalis võiks D-vitamiini tase veres olla kuni 250 nmol/l, talvisel ajal on D-vitamiini tase madalam suisa 73% eestlastest, langedes tihtipeale 35 nmol/l tasemeni.

„D-vitamiini ei tohiks tarvitada koos kohvi või greibimahlaga, kuna mõlemad pärsivad selle imendumist ja toimeainet. Kõige parem aeg selleks on keskpäev, kui hommikusest kohvist on paar tundi möödas ja magamaminekuni veel tublisti aega – teadupärast häirib D-vitamiin paljudel inimestel rahulikku ööund,“ sõnas Teder. „Mina võtan D-vitamiini koos klaasi vee ning kahe seleeni ja kasulikke rasvaineid tulvil parapähkliga, mis aitab vitamiinil hästi imenduda.“

Tederi sõnul on päikesevitamiin olulisem nii dieedist kui ka spordist, sest ka kõige täiuslikum toitumine ja regulaarne trenn ei taga head tervist, kui D-vitamiini tase ei ole paigas. D-vitamiini tuleb lisaks võtta nii päikeserohkel suvel kui ka soojamaareisil olles, eriti oluline on see aga eeloleval pimedal talveperioodil.