Nägu moodsalt puhtaks
Tänapäevane näopuhastus pakub laia valikut: losjoonid, piimad, vahud, geelid, salvrätid, harjad. Nutikad vahendid ei ärrita ega kahjusta nahka, kuid eemaldavad mustuse jäägitult. Kes veel kõhkleb näopesu vajalikkuses, sellele kordan üle: puhas nahk omastab kreemi palju paremini kui ummistunud pooridega ja ärritunud pale.

Kõik ühe, üks kõigi eest?
Musketäride puhul võis see hüüdlause toimida, aga näopuhastuses ole ettevaatlik. Kolm-ühes-tooted on väga mugavad, kuid ei eemalda siiski põhjalikult silmameiki, puuderkreemi pigmente ning päikesekaitsetoodete jääke. Päikesekaitsefaktor ehk SPF on tänapäeva näokreemide ja meigitoodete koostises reeglina olemas, ilma et see pakendil kirjas oleks. Kasuta eraldi silmameigieemaldit, õlipõhjalist meigipiima või meigieemaldusõli. Pese nägu toasooja veega, kasutades puhastusgeeli, -vahtu või -piima, mida võta mündisuurune kogus. Uuri pakendeid ja eelista sulfaadivaba koostist. Kui oled aknele kalduva nahaga, tupsuta nägu tavalise rätiku asemel pehme paberrätiga.

Soovitus puhastada nägu kaks korda päevas on omal kohal, kui on tegu normaalse, sega- või rasuse nahaga. Kuiva ja tundliku naha puhul võib liigne puhastus viia hoopis niiskuskao ja ärrituseni, sellist nahka puhasta kord päevas, ainult õhtuti.
Puhastustoodete valimine lähtudes nahatüübist on hea soovitus, kuid tüübist olenemata proovi vältida tooteid, mille koostises on sünteetilisi parfüüme ja parabeene.

Kui sa ei taha, et mõni aeg pärast puhastust on näonahk kuiv kui Sahara kõrb, kasuta alkoholivaba toonikut, sest alkoholisisaldusega toonik rikub naha loomuliku rasutasakaalu. Õrnatoimeline toonik rahustab nahka ja taastab pH-taseme.

Uus tase näopuhastuses – harjad kätte!
Usinad leiutajad kosmeetikafirmades ei maga – mõtlevad muudkui uusi tooteid välja. Müügile on jõudnud elektrilised näopuhastusharjad, mis välismaal on juba aastaid popid. Aparaadid lubavad lühikese ajaga puhastada pooripõhjast viimsegi mustuse, parandada vereringet ning muuta jume säravamaks. Pöörlev otsik ei venita nahka liigselt, seega väheneb uute kortsude tekke oht. Miinuseks võib pidada, et eriti õrna naha korral võib isegi tundliku naha otsik ärritada.

Lugu ilmus 2015. aasta jaanuarikuu Annes & Stiilis.