James on kolmest lapsest noorim

31-aastane James kasvas üles Buckleburys Berkshire'is. Tal on kaks vanemat õde: 37-aastane Kate ja 35-aastane Pippa. James käis Marlborough kolledžis, mis on uhke erakool. Peale seda suundus James Edinburghi ülikooli, kuid kukkus peale esimest aastat välja.

Kui James'i õde Kate hakkas prints Williamiga kohtingutel käima, tundis James oma õe pärast pisut muret. Ta teadis, et tabloidlehed hakkavad tema õest ja Williamist kirjutama ning igal pool urgitsema. Seetõttu ärkas James alati hommikul esimesena üles ja rebis ajalehest kõik lehed välja, kus tema õest juttu oli, vahendas Daily Mail 2016. aastal.

Fotod Jamesi Instagrami kasutaja all räägivad nii mõndagi

Kuigi Kate'i ja Pippa Instagrami kasutaja pole fännide sõnul avalik, siis Jamesi oma on olnud seda mitu kuud. Suurema tõuke kuulsuseahelas sai Jamesi kasutaja aga mõni aeg tagasi, kui Pippa mehe vend Spencer Matthews jagas vahvat pilti, millel ta on koos Jamesiga ja märkis mehe kasutaja sinna ära. Foto oli tehtud Spenceri ja Vogue Williamsi pulmas eelmisel aastal.

Muuhulgas on Jamesi Instagramis ka palju fotosid koertest, aga ka sellest, kuidas mees naudib elu värskes õhus. Pilt või kaks on ka Pippast, aga näiteks pole ühtegi fotot Kate'ist või prints Williamist või nende lastest. Küll aga viitab James nende lastele ühes postituses. 2. mail 2015. aastal, kui printsess Charlotte sündis, siis tähistas James seda pokaali roosa šampanjaga.

Jamesil on vahukommiäri

Tal on start-up firma nimega Boomf, mis prindib vahukommidele fotosid inimese Instagramist või eraldi saadetud klõpse. Firma nägi ilmavalgust 2013. aasta detsembrikuus ja valmistab eritellimusel ka šokolaade ja tervituskaarte. Ka selliseid, mis "plahvatavad" ja milles lendavad välja konfetid ehk värviline ilupuru.

2014. aastal ütles James väljaandele The Cut antud intervjuus, et kui näed vahukommil fotot endast, oma sõbrast, pereliikmest või koduloomast, siis tekib sellega eriline hetk.

2018. aasta septembrikuus kirjutas Daily Mail, et James töötas giidina Pippa äia David Matthewsi Šoti hotellis. Jamesil oli ka firma Cake Kit Company, mis valmistas isetehtavaid koogikomplekte. Firma oli tegev 2007-2015.

Kurb küll, preilid, aga James pole vaba ja vallaline

Väljaanne People kirjutab, et hetkel käib James kohtamas prantslannast finantsanalüütikuga, kelle nimi on Alizee Thevenet ja keda James tutvustas ka oma perele St. Barthsil. Varem on ta kohtamas käinud telestaari Donna Airiga, kuid nad läksid 2017. aasta detsembrikuus lahku, kirjutab The Mail.

James tahab olla lahe onu

Prints Harry pole ainuke lahe onu prints George'ile ja printsess Charlotte'ile ning prints Louisile. "Ma tahan olla, nii nagu iga onu, parim onu, kes olla saab," ütles James 2014. aastal, vahendab The Washington Post. Mees lisas, et hoiab oma perega kokku ja tegelikult ajavad nad sageli juttu ning näevad teineteist tihti. Lisaks kuninglikele lastele on Jamesil ka väike sugulane Arthur, kelle ema on Pippa.

Jamesil polnud alati nii vinget habet

"Mu ema küsib iga kord, millal ma selle ära ajan," ütles James naljatledes The Daily Mailile, kuid lisas, et ilmselt soovib ema näha teda habemeta, sest siis on ta täpselt nagu tema väike poiss.

James räägib avameelselt ka oma vaimsest tervisest

Mees paljastas avameelselt Daily Mailile, et ta on põdenud depressiooni ja kannatanud tähelepanuvajaduse all. Ta räägib, et tal on düsleksia ka ja seetõttu oli tal väiksena koolis raske.

Ta kirjutab, et 2016. aasta lõpus kimbutas teda kliiniline depressioon. Mees pole aga varem tahtnud sellest rääkida, sest alles nüüd mõistab ta seda enda sõnul. James ei väida, et ta oleks terve, aga ta ütleb, et on leidnud viise sellega toimetulemiseks.

Jamesi sõnul käis 2017. aastal tema elu allamäge. "Ma ei funktsioneerinud üldse. Ma lõpetasin sõpradega suhtlemise ja kulgesin elus, kuid ei saavutanud mitte kui midagi," rääkis mees. James oli väga lähedal oma firma sulgemisele ja tema pere tundis mehe pärast suurt muret.

Õnneks sai James aga meditsiinilist abi, võttis aja maha ja tõsis taas jalgele. "Ma õppisin depressiooni kohta üht-teist ja nautisin teraapias käimist," kirjutas ta.

Jamesi on innustanud oma vaimsest tervisest rääkima ka heategevuslik organisatsioon Heads Together (pead kokku - toim.), mis võitleb selle eest, et vaimsetest haigustest rääkimine poleks tabu. Kusjuures selle heategevusliku organisatsiooni patroonis on Kate, William ja Harry.

James ütleb, et ühe mõttena tahaks ta inimestele kaasa anda selle, et on igati normaalne, kui asjad pole korras.