Tee ka snäkist toidukord. Lihtne on haarata kapist küpsiseid kuni need järsku otsas on, osta koos kütusega autosse kaasa magus sõõrik või süüa poest koduteel ära kaks kohukest, aga just selline näksimine ongi kõige ohtlikum: teed seda käigupealt ega pane tähelegi. Proovi teha nii, et iga kord kui süüa tahad, kohtled seda nagu iga teist korralikku söögikorda: paned toidu kaussi või taldrikule, paned telefoni käest ja keskendud söömisele. Nii teadvustad ka endale, kui sageli sa tegelikult päeva jooksul sööd ja nii muuseas näksimist jääb oluliselt vähemaks.

Joo rohkem vett. Kas teadsid, et ajame väga sageli janu ja näljatunde omavahel segamini? Proovi päeva jooksul juua piisavalt vett ja kui tuleb isu midagi näksida, joo esmalt klaas vett ja vaata, kas see tunne jääb püsima.

Pese hambad puhtaks. Kui kipud õhtul arutult külmiku ust kulutamas käia, pese varakult hambad hoolikalt puhtaks, unustamata niiti ja suuvett, et oleksid korralikud vaeva näinud ega raatsigi enam värsket tundest oma suus loobuda. Usu, see trikk aitab superhästi hilisõhtuti söömisest loobuda!

Lahuta meelt. Mine trenni või jalutama, loe raamatut, tee endale lõõgastav vann, korista... On palju tegevusi, mis hoiavad sinu mõtted söömisest eemale. Snäkid hiilivad pähe just siis kui tegevusetult istume, nii et hoia end pidevas liikumises või keskendumises.

Ära osta koju snäkke. Kipud poest toidukraami ostes laduma korvi ka kõikvõimalikke "isuasju" nagu küpsised, kohukesed, krõpsud, karastusjoogid, jäätis... Unusta need. Kui su kodus pole arutult snäkke, ei saa sa neid ka süüa. Luba endale teatud arv tervislikke vahepalasid nädalas ja muud ära köögikappi varugi.

Jäta raha koju. Võta kaasa täpselt nii palju raha kui sul teatud toimetuste jaoks vaja on. Näiteks kui lähed tööle ja plaanid lõunal käia ning pärast tööpäeva uue raamatu osta ja kütust võtta, siis täpselt selle jagu raha kaasa haaragi. Kui sul pole üleliigset raha kaasas, ei saa sa ka nii hõlpsalt kuskilt kaneelirulli või magusat kohvi kaasa haarata.