Miss Raplamaa on traditsiooniline kevadine suurüritus, mis on toimunud järjepidevalt aastast 1995.
Üritust külastavad inimesed nii maakonnast kui ka väljastpoolt maakonda. Miss Raplamaa eesmärk on seista noorte naiste tervisliku elustiili eest ja luua missivalimistel osalevatele neidudele võimalusi end erinevates eluvaldkondades harida.

Enne pidulikku finaalüritust toimub kolme kuu vältel missikool, mille käigus tüdrukud õpivad proffide
käe all kõndimist ja tantsimist. Räägitakse, kuidas teha trenni ja toituda õigesti. Külastatakse erinevaid ettevõtteid ja kohtutakse inspireerivate inimestega. Tegevusi ja külastusi on seinast seina.

"Missikooli raames oleme külastanud näiteks ürituse peasponsor Mamma tootmist ja saanud võimaluse ka ise valmistada salatit, oleme külastanud Tradehouse koolituskeskust, kus juhendati tüdrukuid, kuidas ennast õigesti meikida. Oleme käinud ägedal mootorsaanimatkal Toosikannu Puhkekeskus ja külastanud ka Puraviku sepikoda. Lisaks veel palju muud põnevat," räägivad korraldajad.

Sel aastal alustati missikarusselli traditsiooniliselt kümne tüdrukuga. Kahjuks vigastas üks kandidaatidest talendivoorus jalga ja temal ei ole võimalik finaalüritusel kaasa lüüa, seega jätkatakse sel aastal üheksa missikandidaadiga.

Esmakordselt toimub afterparty Sadolini spordihoones, kus on avatud baarid ja võimalik pidutseda kuni varajaste hommikutundideni. Kavas on ka üllatusesineja.